Back to top

Knjige

Filozofska fakulteta ima dolgoletno tradicijo izdajanja znanstvenih in strokovnih publikacij s področja humanistike in družboslovja, univerzitetnih učbenikov in različnih jezikovnih priročnikov. Fakulteto v njenem poslanstvu podpirata Znanstvena založba FF in Knjigarna FF.

 

Znanstvena založba Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani izdaja publikacije, v katerih so predstavljeni najnovejši raziskovalni dosežki raziskovalcev in pedagoških učiteljev Filozofske fakultete, študijsko literaturo in strokovna dela, zanimiva tudi za široko javnost. S približno sedemdesetimi naslovi na leto se uvršča med največje znanstvene založbe s področja humanistike in družboslovja v Srednji Evropi in že več let ohranja vodilno mesto v Sloveniji.   

 

Knjigarna Filozofske fakultete poleg celovite ponudbe publikacij Znanstvene založbe FF skrbi tudi za bogato ponudbo druge humanistične in družboslovne produkcije. Je prostor ustvarjalnih srečanj in kulturnih dogodkov, med njimi zdaj že tradicionalnih srečevanj poimenovanih Besedne postaje.