Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 Napovednik dogodkov
Informativni dnevi na Filozofski fakulteti

Filozofska fakulteta organizira v ponedeljek, 30. maja 2022, preko spleta informativne dneve za magistrske študijske programe (2. stopnja) in interdisciplinarni doktorski študijski program Humanistika in družboslovje (3. stopnja). 
Več informacij na povezavi.
Otvoritev panojske razstave Potujoči VAZ

Oddelek za aziske študije vabi na slavnostni zaključek raziskovalnega projekta Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji in otvoritev panojske razstave Potujoči VAZ.
Dogodek bo potekal v torek, 31. 5. 2022, od 10.00 do 12.00 ure, v avli Filozofske fakultete.
Zbrane bo pozdravila dekanja FF UL, prof. dr. Mojca Schlamberger Brezar. Predstavitev projekta bodo popestrile glasbeno-plesne točke in projekcija zmagovalnih študentskih videoposnetkov o izbranih vzhodnoazijskih predmetih. Sledila bo pogostitev.


 

Opomnik
Letno srečanje Doktorske šole UL

Spominjamo vas na pred časom objavljeno vabilo na letno srečanje Doktorske šole UL v četrtek, 2. junija 2022, ob 16. uri v Veliki dvorani Fakultete za družbene vede.  Tema letošnjega srečanja je ravnanje z raziskovalnimi podatki.

Vabilo in program v slovenskem in angleškem jeziku.

Doktorski študenti in študentke svoje prijave oddajajo vse do 1. junija 2022 na portalu POPR. Vsi ostali zainteresirani svojo udeležbo sporočite na e-naslov doktorski.studij@uni-lj.si.

 

Predavanje o kombinatoriki govora

Oddelek za primerjalno in splošno jezikoslovje vabi na predavanje prof. Phoevosa Panagiotidisa z Univerze na Cipru z naslovom "The ingredients of grammar" na temo Hjelmslevove teorije kombinatorike govora. Predavanje se bo odvijalo v petek, 3. junija 2022, ob 11. uri, v predavalnici 404 na Filozofski fakulteti.
Prva mednarodna konferenca doktorskih študentov etnologije in kulturne antropologije

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo vabi v petek, 3. junija 2022, na prvo mednarodno konferenco doktorskih študentov na temo Etnografija danes, produkcija znanja in digitalna prihodnost.
Razprava bo tekla o produkciji znanja v antropologiji, z vidika Zahoda – in »ostalega«. Z vidika družbenega okvira in nedavnega razvoja mednarodnih odnosov bo problematizirana samumevnost človekovih svoboščin in avtonomnih delov družbe.
Konferenca bo organizirana v sobi P3, Zavetiška 5, Ljubljana in na naslednji Zoom povezavi
(ID srečanja: 945 6259 8823; Geslo: 160064).
 Novičnik

Dekanjin dan

V petek, 27. maja 2022, je bil v lepem majskem vremenu izveden Dekanjin dan. Začel se je s tradicionalnim pohodom, letošnje leto na Golovec. Sledil je piknik v Försterjevem vrtu, kjer smo se sodelavci na Filozofski fakulteti po s korono zaznamovanem študijskem letu končno v večjem številu srečali v živo in poklepetali ob prijetni glasbi ter jedači in pijači. 

Pregled medijskih objav

Na fakultetnem intranetu lahko na zavihku FF v medijih prebirate prispevke v medijih, v katerih sodelujejo zaposleni na FF. Nekaj objav izpostavljamo spodaj.

Delo: Razvoj ovirajo prenizke plače in sostem točkovanja; na posvetu rektorske konference o vrednotenju raziskovalnega dela tudi prof. dr. Darja Fišer z oddelka za prevajalstvo o ukoreninjanju kulture nabiralništva točk;

Dnevnik.si: Nepreslišano: Milica Antić Gaber, sociologinja; o dvigu kulture dialoga v politiki;

Delo.si: Pet velikih finalistov; v kresnikovi žiriji sodelujeta prof. dr. Anja Mrak in doc. dr. Igor Žunković z oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo;

RTV SLO: Avstrijski veliki častni znak za zasluge za Petra Vodopivca; nekdanji
univerzitetni profesor za splošno zgodovino 18. in 19. stoletja oziroma novejšo zgodovino na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani je kot eden najpomembnejših zgodovinarjev v mednarodnem okolju že vrsto let tesno povezan z Avstrijo.

 
Facebook
LinkedIn
Instagram
Twitter
YouTube
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si