Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 
Napovednik dogodkov


 

Poletna šola romanskih jezikov, avgust 2022

Oddelek za romanske jezike in književnosti Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani organizira za dijake in dijakinje ter (bodoče) študente in študentke jezikovne delavnice, ki bodo potekale od 22. do 26. avgusta 2022.

Udeleženci bodo imeli možnost spoznavanja in izboljšanja znanja francoščine, italijanščine ali španščine prek pestrih učnih dejavnosti. Poleg tega se bodo seznanili z osnovami romunščine, portugalščine in katalonščine.

Splošne informacije: https://romanistika.ff.uni-lj.si/poletna-sola-romanskih-jezikov.
 

 
Novičnik
Živahno dogajanje na poletnih prireditvah Centra za slovenščino kot drugi in tuji jezik

V ponedeljek, 4. julija 2022 so svoja vrata odprle poletne prireditve Centra za slovenščino kot drugi in tuji jezik pri Oddelku za slovenistiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, ki potekajo v prostorih Filozofske fakultete in tudi na daljavo oz. preko spleta.  V teku je 17. Mladinska poletna šola slovenščine, 41. Poletna šola slovenskega jezika, slovenisti pa so udeleženi na 58. seminarju slovenskega jezika, literature in kulture z naslovno temo Branje v slovenskem jeziku, literaturi in kulturi.

Utrinek iz Poletne šole slovenskega jezika si lahko pogledate v TV prispevku.

 
Po slovanskih stopinjah v poletni šoli

V okviru poletnih šol tujih jezikov Centra za pedagoško izobraževanje je med 27. junijem in 2. julijem v sodelovanju z Oddelkom za slavistiko na Filozofski fakulteti potekala tudi Poletna šola slovanskih jezikov. Na sklepni dan, v soboto, 2. julija, so udeleženci in udeleženke prisluhnili predavanjema izr. prof. dr. Mateja Šeklija Slovanski jeziki v času, prostoru in družbi ter Slovanski jezikovni svet po lupo: lužiška srbščina in kašubščina, se udeležili vodenega sprehoda po mestu Po slovanskih stopinjah ter ogleda Plečnikove hiše.
 

Podelitev prvega Toporišičevega priznanja
 
V okviru otvoritve 58. seminarja slovenskega jezika, literature in kulture je v ponedeljek, 4. julija zvečr, v Cukrarni potekala podelitev prvega Toporišičevega priznanja Oddelka za slovenistiko in Centra za slovenščino kot drugi in tuji jezik Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Za izjemne raziskovalne in pedagoške dosežke na vseh stopnjah izobraževanja ter izkazano večdesetletno sodelovanje in krepitev sodelovanja med ustanovami na področju slovenistike ga je prejela dr. Lidija Arizankovska, redna profesorica na Filološki fakulteti Blaže Koneski Univerze sv. Cirila in Metoda v Skopju.
 
Več o priznanju

 

Uspešna prijava programov profesionalnega usposabljanja za šolsko leto 2022/23

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je februarja 2022 objavilo Javni razpis za izbor in sofinanciranje programov profesionalnega usposabljanja za šolsko leto 2022/23, na katerega se je s 37 programi prijavila tudi Filozofska fakulteta pod koordinatorstvom Centra za pedagoško izobraževanje.

Več ...
 

 

Pregled medijskih objav

Na fakultetnem intranetu lahko na zavihku FF v medijih prebirate prispevke v medijih, v katerih sodelujejo zaposleni na FF.

Izpostavljeno:

Dnevnik: Znanstveniki spet suničavi do agencije, ki razdeljuje denar;
odziv Visokošolskega sindikata Slovenije in mnenje prof. dr. Gorazda Kovačiča z Oddelka za sociologijo FF glede nerazumnega čakanja na rezultate oz. ocene prijav na razpis ARRS za znanstvene projekte;

Radio Slovenija 1: Poletje s slovenščino (zapis radijskega intervjuja) in posnetek radijskega intervjuja.


 
Facebook
LinkedIn
Instagram
Twitter
YouTube
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si