Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 
Digitalna pot na lepše!

Na Oddelku za geografijo FF so se odločili, da bodo z dvema dogodkoma dijakinje in dijake aktivno vključili v spoznavanje dela geografa oz. geografinje. Tako so v prijetnem dvodnevnem delavniškem vzdušju (29. in 30. 8. 2022) skupaj z njimi testirali dve digitalni orodji (sodelovalno kartiranje in StoryMaps), sodelavke in sodelavci oddelka pa so jih seznanili z vsebinami tiskanih turističnih vodičev in potovalnimi navadami mladih. Dijakinje in dijaki so tudi ob pomoči študentk in študentov geografije izdelali dva e-turistična vodiča: enega za Pivško, drugega pa za Ljubno ob Savinji, pri čemer so vsebine naslavljale turistične motive in pričakovanja tako najstnic in najstnikov kot tudi seniork in seniorjev.

Več

Lokal K16 je znova odprl vrata

V ponedeljek, 5. 9. 2022, je s svojim delovanjem znova začel lokal K16 na FF. Lokal bo septembra odprt do 15. ure, od oktobra dalje pa med 7. in 18. uro.

Novosti Znanstvene založbe FF

Pri ZZFF so izšle nove revije:
 

- ELOPE: Letn. 19, št. 1 (2022): Alice Munro: Precise, Paradoxical and Pret-ty Trick-y

Do revije lahko prosto dostopate na portalu Revije Založbe Univerze v Ljubljani.
 

- Muzikološki zbornik: Letn. 58, št. 1 (2022): Glasba – Religija – Duhovnost

Do revije lahko prosto dostopate na portalu Revije Založbe Univerze v Ljubljani.
 

- Azijske študije: Letn. 10, št. 3 (2022): Special Issue: Transcultural (Post)Comparative Philosophy, Part 1: Methods and Approaches

Do revije lahko prosto dostopate na portalu Revije Založbe Univerze v Ljubljani.

 

 


 
DOGODKI

Slovanski fokus: južnoslovanske književnosti

V okviru ciklusa izobraževalnih dogodkov Slovanski fokus iz različnih zornih kotov osvetljujejo slovanske književnosti. Na drugem srečanju, ki bo v torek, 13. 9. 2022 (med 9. in 14. uro, Slovanska knjižnica), se bodo posvetili bogati literarni tradiciji južnoslovanskih dežel – Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Hrvaške, Severne Makedonije, Slovenije in Srbije. Pri pripravi posvetovanja sodelujejo Kulturno-umetniško društvo Police Dubove, Oddelek za slavistiko FF in Društvo slovenskih književnih prevajalcev. Udeležba je brezplačna, prijave zbirajo do 9. 9. 2022.

Več

Avdiciji za Filozofsko filharmonijo in Študentski pevski zbor FF

Filozofska filharmonija, simfonični orkester FF, in Študentski pevski zbor FF vabita študentke in študente ter zaposlene na FF, da se jim pridružijo v skupnem muziciranju pod vodstvom prof. dr. Gregorja Pompeta (orkester) in prof. dr. Matjaža Barba (zbor). Avdiciji za orkester bosta: v sredo, 28. 9. 2022, ob 10. uri (pred. 535B) in v ponedeljek, 3. 10. 2022, ob 18. uri (pred. 535B); za zbor pa v torek, 27. 9. 2022, ob 10. uri (pred. 535B) in v torek, 4. 10. 2022, ob 18. uri (pred. 535B).

Več

 


 
Brezplačne delavnice in kavarne ob evropskem dnevu jezikov

CPI ob evropskem dnevu jezikov, 26. 9. 2022, prireja več kot 20 brezplačnih jezikovnih delavnic in kavarn, ki bodo potekale na FF in na daljavo prek videokonferenc. Več informacij in prijava na povezavi. Vabljeni.
PREGLED MEDIJSKIH OBJAV
Na fakultetnem intranetu lahko na zavihku FF v medijih prebirate prispevke v medijih, v katerih sodelujejo zaposleni na FF. Izpostavljamo nekaj objav. 
Slovenščina kot tuj jezik (pogovor s sodelavkami in sodelavci CSDTJ, Radio Slovenija 1, Intelekta, 6. 9. 2022)
 
Evropa spet odmeva v jami (napoved 20. mednarodnega komparativističnega kolokvija Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo FF, Primorske novice, 6. 9. 2022)
Vedno je odgovoren storilec (izjava doc. dr. Jasne Podreka, Oddelek za sociologijo FF, Večer, 8. 9. 2022)
 
 

Kako glasbenik sliši zvoke živali? – Intervju s prof. Aldom Kumarjem. Pogovor je nastal v okviru projekta Humanistika, to si ti!, ki je del Evropske noči raziskovalcev in ga financira Evropska unija.
 
Facebook
LinkedIn
Instagram
Twitter
YouTube
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si