Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 
Toporišičevo priznanje za dr. Zvonka Kovača

3. 7. 2023 zvečer so na sprejemu ob začetku 59. seminarja slovenskega jezika, literature in kulture drugič podelili Toporišičevo priznanje Oddelka za slovenistiko s CSDTJ FF. Priznanje je letos prejel dr. Zvonko Kovač, upokojeni profesor na Filozofski fakulteti Univerze v Zagrebu, za izjemne raziskovalne in pedagoške dosežke na vseh stopnjah izobraževanja ter izkazano večdesetletno sodelovanje in krepitev sodelovanja med ustanovami oziroma posamezniki na področju slovenistike.
Iskrene čestitke!

Več

 
Obisk veleposlanika Islamske republike Iran

4. 7. 2023 so se na FF mudili na obisku Nj. Eks. Javad Kachoueian, ambasador Islamske republike Iran v Ljubljani, g. Reza Nademi, prvi svetovalec, in Sayyed Youssof Alenabi, sodni tolmač za jezik Farsi. Z gostiteljema, dekanjo FF prof. dr. Mojco Schlamberger Brezar in predstojnikom Oddelka za azijske študije izr. prof. dr. Lukom Culibergom, so se pogovarjali o izmenjavah in sodelovanju med kulturama, ki bo vključevalo ponovno odprtje lektorata farsija na FF.
 
Učni pripomoček Polni par

Na CSDTJ so izdali nov učni pripomoček Popolni par, ki je zasnovan kot družabna igra, s katero igralci spoznavajo slovensko besedišče in utrjujejo rabo sklonov. Avtorji igre so oblikovali nabor naslovov novic, ki so bili objavljeni v slovenskih medijih. Vsak naslov so razdelili na dva dela, in sicer na mestu, kjer prvi del naslova zahteva ustrezno sklonsko dopolnitev. Ustrezna dopolnitev predstavlja par, kadar pa z dopolnitvijo sestavimo naslov, ki je bil objavljen v medijih, dobimo popolni par. Predstavitev Popolnega para s praktičnim prikazom v obliki delavnice sta pripravili soavtorica igre prof. dr. Elizabeta Jenko z Univerze na Dunaju in Mateja Lutar v okviru Junijskega izobraževanja CSDTJ, igra pa je na voljo v Knjigarni FF.
 
Razpis za vpis v program za izpopolnjevanje Pedagoško-andragoška izobrazba za strokovne delavce v osnovnih in srednjih šolah (PAI) v šolskem letu 2023/24

Program je namenjen diplomantom visokošolskih študijskih programov, ki morajo po zakonu imeti pedagoško-andragoško izobrazbo, s ciljem pridobitve temeljnih znanj za izvajanje pedagoškega procesa v osnovnem in srednjem izobraževanju. Več o programu, nov razpis in povezavo do elektronske prijavnice najdete na spletni strani CPI-ja.
 
Novosti Znanstvene založbe FF

- Miha Pintarič: Liber

Publikacija je na voljo v Knjigarni FF.


Več
DOGODKI
Poletna šola za dijakinje in dijake

Na UL za dijakinje in dijake pripravljajo poletno šolo, ki bo potekala med ponedeljkom, 28. 8. 2023, in četrtkom, 31. 8. 2023, v prostorih rektorata UL, na Kongresnem trgu v Ljubljani. Predstavitev študija na FF bo potekala v četrtek, 31. 8. 2023, od 10. do 12. ure.

Več
PREGLED MEDIJSKIH OBJAV
Na fakultetnem intranetu lahko na zavihku FF v medijih prebirate prispevke v medijih, v katerih sodelujejo zaposleni na FF. Izpostavljamo nekaj objav. 
59. seminar, ki ga organizira Center za slovenščino (v oddaji sodelovala doc. dr. Damjan Huber, CSDTJ, in izr. prof. dr. Jerica Vogel, Oddelek za slovenistiko FF, Radio Slovenija 1, 3. 7. 2023)


 
Brez dobrega programa ni nič (pogovor z izr. prof. dr. Miho Kozorogom, Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo FF, Nedeljski dnevnik, 5. 7. 2023)
 
30 urni delavni teden (v oddaji sodelovala prof. dr. Eva Boštjančič, Oddelek za psihologijo FF, Radio Slovenija 2, 5. 7. 2023)
 
Posnetek predstave Bhāsa - Abhiṣekanāṭakasya Vālivadha / Válinova smrt Staroindijskega gledališča, ki deluje pod vodstvom doc. dr. Luke Repanška
(Revija gledaliških skupin FF UL: Tedni tujejezičnega gledališča)

 
Facebook
LinkedIn
Instagram
Twitter
YouTube
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si