Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 

Novosti Znanstvene založbe FF  

- Tine Germ: Gotska arhitektura in kiparstvo: evropska umetnost poznega srednjega veka I (Učbeniki)

 Knjiga je na voljo v Knjigarni FF.

- Ana Šegula, Brigita Marc, Damjan Slabe, Dušana Findeisen, Ema Meden, Jasna Podreka, Klara Hudournik, Maja Furlan de Brito, Maja Mezgec, Mateja Šmid, Meta Furlan, Meta Kutin, Mojca Suhovršnik, Monika Šparl, Nina Tušek, Nives Ličen, Otto Gerdina, Sanja Novaković, Sara Rihtaršič, Silva Bratož, Tadej Stegu, Urša Kapler: Homo senescens: dolgoživost in izobraževanje starejših (Učbeniki)

 Knjiga je na voljo v Knjigarni FF.

- Maja Zupančič, Matija Svetina: Uvod v razvojnopsihološko diagnostiko (Razprave FF)

Knjiga je na voljo v Knjigarni FF.

Več

 
DOGODKI

Evropska noč raziskovalcev – Humanistika, to si ti!

Danes vabljeni na celodnevno dogajanje projekta Evropska noč raziskovalcev – Humanistika, to si ti! v Atrij ZRC in druge lokacije v Ljubljani. Posebej vabljeni na znanstveni bazar (Novi trg med 10. in 18. uro) in večerni glasbeni program (Atrij ZRC od 19.30 ure dalje).

Vzhodnoazijski predmeti v naših domovih

Vas zanima vzhodnoazijska umetnost? Imate doma okrasni predmet ali umetniško delo s Kitajske, Japonske ali Koreje, o katerem bi želeli izvedeti kaj več? Članice projektne skupine Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji z Oddelka za azijske študije FF in ZRS Koper vabijo, da ga danes, 30. 9. 2022, še vse do 18. ure prinesete na njihovo stojnico v okviru projekta Evropska noč raziskovalcev – Humanistika, to si ti!, kjer ga boste skupaj raziskovali in s predmetom na zanimiv način poklepetali.

Več

 
Dve muhi na en mah: slovensko-slovaška noč

Danes, 30. 9. 2022, med 8. in 17. uro vabljeni na dogodek v okviru Evropske noči raziskovalcev – Humanistika, to si ti! z naslovom Dve muhi na en mah: slovensko-slovaška noč. Program ponuja delavnice za učenke in učence ter dijakinje in dijake in popoldansko konferenco o živalih in človeku v jeziku in literaturi.

Več

 
Metalurški dan

Oddelek za arheologijo FF vabi na Metalurški dan, ki bo potekal v soboto, 1. 10. 2022, v Narodnem muzeju Slovenije. Celodnevni niz prireditev prinaša poslastice za vse okuse in generacije: od prikazov taljenja železove rude na starodoben način, prikazov umetnostnega kovanja, ulivanja in varjenja pa do delavnic, predavanj, vodenih ogledov razstav in glasbe.

Več


 
Srečanje z bruckami in bruci

Srečanje z bruckami in bruci na FF bo potekalo v ponedeljek, 3. 10. 2022. Nove študentke in študente bomo pozdravili na posameznih oddelkih, razpored srečanj je na voljo tu.
Slavnostna otvoritev študija portugalskega jezika in književnosti na FF

Slavnostni dogodek ob otvoritvi študija portugalskega jezika in književnosti na FF bo v torek, 4. 10. 2022, ob 13. uri na Akademiji za glasbo UL (Kazina, Kongresni trg 1), v dvorani Tria Lorenz. Vljudno vabljeni!

Več
Popoldan na Oddelku za bibliotekarstvo, informacijsko znanost in knjigarstvo FF

Oddelek za bibliotekarstvo, informacijsko znanost in knjigarstvo FF pripravlja srečanje knjižničark in knjižničarjev, študentk in študentov ter zaposlenih na Oddelku. Srečanje bo v torek, 4. 10. 2022, z začetkom ob 14.30 uri (pred. 528).

Več
Razstava: PiKa POd OkO

Vabljeni na razstavo Hane Vide Ledinek z naslovom PiKa POd OkO. Odprtje razstave bo v četrtek, 6. 10. 2022, ob 18. uri v galeriji Peti štuk (5. nadstr. FF). Razstava bo na ogled do 1. 11. 2022.

Več
PREGLED MEDIJSKIH OBJAV
Na fakultetnem intranetu lahko na zavihku FF v medijih prebirate prispevke v medijih, v katerih sodelujejo zaposleni na FF. Izpostavljamo nekaj objav. 
Zgodovina je prevečkrat predstavljena skozi moške oči (pogovor s prof. dr. Marto Verginella, Oddelek za zgodovino FF, Delo, 24. 9. 2022)

 
Novih poplavnih območij si več ne bi smeli prilaščati (pogovor z doc. dr. Tajanom Trobcem, Oddelek za geografijo FF, Večer v nedeljo, 25. 9. 2022)

Humanistika, to si ti! (predstavitev projekta Humanistika, to si ti!, ZIFF, Radio Slovenija 1, 27. 9. 2022)
Živali v jeziku – intervju s prof. dr. Mojco Schlamberger Brezar. Pogovor je nastal v okviru projekta Humanistika, to si ti!, ki je del Evropske noči raziskovalcev in ga financira Evropska unija.
 
Facebook
LinkedIn
Instagram
Twitter
YouTube
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si