Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 
Novosti Znanstvene založbe FF
 
  • Eva Boštjančič, Žan Lep (ur.): Kako (še) spodbujati zaposlene: Nov izbor psiholoških pristopov od A do Ž

Knjiga je na voljo v Knjigarni FF. Do nje lahko prosto dostopate na portalu E-knjige FF.

  • Andreja Avsec, Tina Kavčič, Gaja Zager Kocjan: Psihologija subjektivnega blagostanja: znanstvena spoznanja o sreči (Razprave FF)  

Knjiga je na voljo v Knjigarni FF. Do nje lahko prosto dostopate na portalu E-knjige FF.

  • Mladen Uhlik, Andreja Žele: Rusko-slovenska skladnja: propozicijska in medpropozicijska razmerja (Razprave FF)

Knjiga je na voljo v Knjigarni FF. Do nje lahko prosto dostopate na portalu E-knjige FF.
 

Več

 
Razpis za vpis v Program za pridobitev pedagoško-andragoške izobrazbe za predavatelje višjih strokovnih šol za študijsko leto 2022/2023

Izšel je razpis za vpis v Program za pridobitev pedagoško-andragoške izobrazbe za predavatelje višjih strokovnih šol za študijsko leto 2022/2023. Glavni cilj programa je usposobiti predavatelje višjih strokovnih šol za kakovostno izobraževalno delo, ob upoštevanju sodobnih dognanj pedagoške psihologije, visokošolske didaktike, andragogike, poklicne pedagogike in specifičnosti danega poklicnega področja. Več o programu in razpisu si lahko ogledate na tem zavihku. Prijava je odprta do 14. 10. 2022.
 
Razpis za vpis v program za izpopolnjevanje Pedagoško-andragoška izobrazba za strokovne delavce v osnovnih in srednjih šolah v šolskem letu 2022/2023

Objavljen je razpis za vpis v program za izpopolnjevanje Pedagoško-andragoška izobrazba za strokovne delavce v osnovnih in srednjih šolah v šolskem letu 2022/2023. Program je namenjen diplomantkam in diplomantom visokošolskih študijskih programov, ki morajo po zakonu imeti pedagoško-andragoško izobrazbo, s ciljem pridobitve temeljnih znanj za izvajanje pedagoškega procesa v osnovnem in srednjem izobraževanju. Več o programu, nov razpis in povezavo do elektronske prijavnice najdete na strani CPI.
 
Razpis za vpis v študijski program za Izpopolnjevanje iz bibliotekarstva za šolske knjižničarje in za Izpopolnjevanje za bibliotekarski izpit

Objavljen je razpis za vpis v študijski program ŠPIK smer Izpopolnjevanje iz bibliotekarstva za šolske knjižničarje (ŠPIK-Š) in Izpopolnjevanje iz bibliotekarstva za bibliotekarski izpit (ŠPIK-B) za študijsko leto 2022/2023. Smer programa ŠPIK-Š je namenjena učiteljem in učiteljicam, ki nameravajo delati ali že delajo v šolskih knjižnicah, smer ŠPIK-B kandidatom in kandidatkam za bibliotekarski izpit za bibliotekarja, ki glede na določbe Zakona o knjižničarstvu nimajo ustrezne smeri izobrazbe. Več o programu, razpis in povezavo do elektronske prijavnice najdete na spletni strani CPI.
 
DOGODKI

Razstava: Olja Simčič Jerele: "To-je-bilo"


V galeriji Peti štuk (5. nadstr. fakultete) je do 4. 10. 2022 na ogled razstava Olje Simčič Jerele z naslovom "To-je-bilo". Olja Simčič Jerele je študentka fotografije na Fakulteti za aplikativne vede - VIST. Poleg komercialnih projektov se v svoji umetniški praksi ukvarja predvsem z eksperimentalnimi tehnikami analogne fotografije, kjer fotografijo umika stran od tradicionalnih nosilcev. Projekt je nastal v okviru predmeta Pregled in priprava portfolia I na VIST  pod mentorstvom Sarivala Sosiča.

Več
 
PREGLED MEDIJSKIH OBJAV
Na fakultetnem intranetu lahko na zavihku FF v medijih prebirate prispevke v medijih, v katerih sodelujejo zaposleni na FF. Izpostavljamo nekaj objav. 
Znanost je človeška, s tem pa boleha za vsemi boleznimi človeštva (pogovor s prof. dr. Rajkom Muršičem, Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo FF, 3. program Radia Slovenija – program Ars, 18. 7. 2022)

Tajvanec, Italijan in Argentinka o navduševanju nad slovenščino (pogovor z udeleženci Seminarja slovenskega jezika, literature in kulture, ki ga je organiziral CSDTJ, 3. program Radia Slovenija – program Ars, 19. 7. 2022)

 
Gregor Moder: Treba je priznati, da potenciala za revolucijo ta hip ni (pogovor z doc. dr. Gregorjem Modrom, Oddelek za filozofijo FF, Radio Slovenija 1, 20. 7. 2022)
Slikovni in video utrinki z otvoritve projekta Humanistika, to si ti!, ki je potekala v četrtek, 9. 6. 2022, v Kobilarni Lipica. Projekt je del Evropske noči raziskovalcev, ki ga financira Evropska unija. 
Facebook
LinkedIn
Instagram
Twitter
YouTube
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si