Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 
Prestižna nagrada Bertrand Russell Society Book Award za knjigo Bertrand Russell’s visit to China

Knjiga Bertrand Russell’s visit to China, ki sta jo uredila doc. dr. Jan Vrhovski in prof. dr. Jana S. Rošker (Oddelek za azijske študije FF) ter je izšla pri Založbi FF, je prejela prestižno nagrado Bertrand Russell Society Book Award, ki jo podeljuje mednarodno Društvo Bertrand Russell Society. V društvu vsako leto preučijo in pretehtajo izdane knjige in ocenijo, ali si katera od nedavno objavljenih knjig o Russellovih študijah zasluži posebno priznanje društva. Nagrade ne podeljujejo vsako leto, temveč le tedaj, ko ocenijo, da je katera knjiga vredna te nagrade. Poleg knjižnih nagrad podeljujejo nagrade tudi posameznikom. V zadnjih letih so jo prejeli denimo Noam Chomsky, Richard Dawkins, Dr. Anthony Fauci idr.
Iskrene čestitke!

 
Novosti Znanstvene založbe FF

- Nike K. Pokorn, Robert Grošelj, Tamara Mikolič Južnič (ur.): Zgodovina slovenskega literarnega prevoda 1

Publikacija je na voljo v Knjigarni FF.

- Božo Repe: »Vsakdo mora imeti priliko, da udejstvi vse svoje telesne in duševne moči.«: Milko Brezigar in prvi slovenski program narodnega gospodarstva (Historia)

Publikacija je na voljo v Knjigarni FF. Do nje lahko prosto dostopate na portalu E-knjige ZUL.

- Polona Liberšar, idr.: Slovenščina po korakih: Veronika Deseniška (Center za slovenščino kot drugi in tuji jezik)

Publikacija je na voljo v Knjigarni FF.

Več

 
DOGODKI
ESSLLI – Poletna šola logike, jezika in informacij
 
34. Evropska poletna šola logike, jezika in računalništva – ESSLLI 2023 bo v organizaciji FF in FRI UL in v sodelovanju s Slovenskim društvom za jezikovne tehnologije in Slovenskim društvom Informatika potekala od 31. 7. do 11. 8. 2023. Letošnje poletne šole se udeležuje kar 320 prijavljenih udeležencev z vsega sveta. Program soustvarja prek 80 profesoric in profesorjev iz 23 različnih držav, v dveh tednih pa se bo zvrstilo kar 53 seminarjev in delavnic, ki bodo potekali v sedmih vzporednih sekcijah. Šola tradicionalno vključuje tudi večerna plenarna predavanja pomembnih tujih in domačih raziskovalcev, ki so odprta širši javnosti in predstavljajo novejše znanstvene dosežke z vseh treh disciplin (urnik predavanj).

Več
PREGLED MEDIJSKIH OBJAV
Na fakultetnem intranetu lahko na zavihku FF v medijih prebirate prispevke v medijih, v katerih sodelujejo zaposleni na FF. Izpostavljamo nekaj objav. 
Politični preobrat v Španiji – (kako) lahko vpliva na nas? (v oddaji sodelovala lekt. Marija Uršula Geršak, Oddelek za romanske jezike in književnosti FF, Radio Slovenija 1, 24. 7. 2023)
 
Besede nastajajo kot strukture iz legokock (izjava doc. dr. Mojce Leskovec, CPI, Delo, 26. 7. 2023)
 
Digitalna gradiva »sesekljajo« pozornost bralca (izjava prof. dr. Sonje Pečjak, Oddelek za psihologijo FF, Večer, 26. 7. 2023)
 
Posnetek predstave italijanske gledališke skupine FF Maschere nude O sanjah, rožah in mestu
(Revija gledaliških skupin FF UL: Tedni tujejezičnega gledališča)

 
Facebook
LinkedIn
Instagram
Twitter
YouTube
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si