Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 
Dostopnost do kulturne dediščine osebam z invalidnostjo v Sloveniji in v evropskem kontekstu

16. 1. 2023 se je v Hiši EU v Ljubljani odvil dogodek z naslovom Dostopnost do kulturne dediščine osebam z invalidnostjo v Sloveniji in v evropskem kontekstu v organizaciji Oddelka za etnologijo in kulturno antropologijo FF in Inštituta za napredno upravljanje komunikacij (Inštitut INUK) iz Maribora, partnerja projekta Accesscult: Inovativne izobraževalne vsebine za doseganje dostopnosti do kulturne dediščine za vse. Projekt vodi in realizira Univerza v Burgosu v Španiji, s pomočjo partnerjev iz petih držav, začel se je septembra 2020 in se bo zaključil februarja 2023.

Več

Foto: Alenka Bartulović

 
Polnilna postaja za mobilne telefone in tablice v avli fakultete

Na FF smo namestili polnilno postajo za mobilne telefone in tablice. Polnilna postaja ima pet polnilnih mest v varnostnih predalih, ki se zaklepajo z elektronskimi tipkovnicami, pa tudi dodano funkcijo UV-dezinfekcije telefona. Polnilno postajo najdete pred info-točko OHK, soba 37 oz. na podestu med glavnim stopniščem v avli.
Športni dan za zaposlene na FF

24. 1. 2023 je potekal zimski športni dan za zaposlene na FF. Udeleženci so lahko izbirali med alpskim smučanjem v Kranjski Gori, tekom na smučeh v Ratečah in pohodom v Tamar. Tokratnega športnega dne se je udeležilo 44 zaposlenih.
 
DOGODKI
O kriznih razmerah na področju znanosti in izobraževanja v Rusiji

V torek, 31. 1. 2023, ob 12. uri (predavalnica 232) bo na Oddelku za psihologijo FF predavala ugledna mednarodna raziskovalka in profesorica s področja organizacijske psihologije prof. dr. Fayruza Ismagilova (Tashkent State Pedagogical University named after Nizami, Uzbekistan). Predavanje z naslovom O kriznih razmerah na področju znanosti in izobraževanja v Rusiji bo v angleškem jeziku. Vljudno vabljeni!
 
Alumniteka: Kako spimo in sanjamo ljudje ter kako živali?

Ali ste vedeli, da Slovenci spimo premalo? Kaj so sanje in zakaj sanjamo? Ali spijo živali drugače kot ljudje? Na prvi Alumniteki v letu 2023 bodo govorili o spanju in sanjah ljudi z vidika antropologije, teologije, nevroznanosti in japonologije. Ne bodo pa se ustavili samo pri ljudeh, ampak jih bo zanimalo tudi, kako spijo in sanjajo živali. Priložnost, da v živo slišite, vse, kar vas je zanimalo o spanju in sanjah, bo v sredo, 1. 2. 2023, ob 18. uri na FF. Na dogodku bodo sodelovali: prof. dr. Gregor Majdič, prof. dr. Stanko Gerjolj, izr. prof. dr. Nataša Visočnik Gerželj in asist. dr. Nina Purg.

Več
 

 
Mednarodna večdisciplinarna konferenca Razsrediščenje trajnostnosti: K lokalnim rešitvam globalnih okoljskih problemov

FF bo med 1. in 3. 2. 2023 gostila mednarodno večdisciplinarno konferenco Razsrediščenje trajnostnosti: K lokalnim rešitvam globalnih okoljskih problemov, ki bo potekala v sodelovanju Univerze v Ljubljani in raziskovalne mreže OnSustainability. Program najdete na spletni strani konference.
 
 
PREGLED MEDIJSKIH OBJAV
Na fakultetnem intranetu lahko na zavihku FF v medijih prebirate prispevke v medijih, v katerih sodelujejo zaposleni na FF. Izpostavljamo nekaj objav. 
Žuželke na krožniku (izjava prof. dr. Rajka Muršiča, Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo FF, RTV SLO, Tednik, 23. 1. 2023)


 
»Kitajska filozofija se ni razvila iz čudenja, ampak iz zaskrbljene zavesti.« (pogovor s prof. dr. Jano Rošker, Oddelek za azijske študije FF, 3. program Radia Slovenija – program Ars, 23. 1. 2023)
 
Ko Hegel spregovori sodobnemu feminizmu (simpozij Hegel, ženska in feminizem: Logika in politika spolne razlike, Oddelek za filozofijo FF, Delo, 23. 1. 2023)
 
Svet narave je v modi ves čas prisoten – Intervju z mag. Petjo Zorec, ki je nastal v sklopu projekta Evropska noč raziskovalcev – Humanistika, to si ti!, ki ga koordinira FF.
Celoten ciklus intervjujev Noči si lahko ogledate na www.humanistika.si.

 
Facebook
LinkedIn
Instagram
Twitter
YouTube
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si