Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 Napovednik dogodkov
Zgodovina in pesniška zgodBovina

NUK vas ob kulturnem dnevu v petek, 8. februarja 2019, ob 20.00 uri vabi v Veliko čitalnico NUK na večer Zgodovina in pesniška zgodBovina, posvečen Borisu A. Novaku, Prešernovemu nagrajencu za leto 2018. Prof. dr. Janez Vrečko bo v literarnozgodovinskem kontekstu predstavil epsko naravo Novakovih "Vrat nepovrata", odlomke bosta skupaj s pesnikom brala dramska igralka Jožica Avbelj in prof. dr. Lado Kralj, večer pa bo s svojimi šansoni obogatil Jani Kovačič.

 

 
Informativni dnevi 2019

15. in 16. februarja 2019 bodo na FF potekali informativni dnevi za prvostopenjske študijske programe. Splošne informacije v zvezi s prijavo za vpis, izbirnimi postopki, izpolnjevanjem pogojev za vpis, prepisi in prehodi med programi, menjavami študijskih programov in podobnimi postopkovnimi vprašanji bodo dijakinje in dijaki lahko prejeli v petek, 15. februarja 2019, ob 14.00 uri v predavalnici 18 (pritličje).
Predstavitve študijskih programov bodo potekale po razporedu.

 
Začel se je evropski projekt SSHOC

V začetku letošnjega leta se je v okviru evropskega programa Obzorje 2020 začel projekt SSHOC, ki združuje vse glavne akterje na področju raziskovalnih infrastruktur za humanistiko in družboslovje. Konzorcij evropskih arhivov družboslovnih podatkov (CESSDA) koordinira kar 47 partnerjev, med katerimi sta tudi FF in Arhiv družboslovnih podatkov FDV UL. Projekt s polnim imenom Oblak za odprto znanost na področju humanistike in družboslovja bo potekal do aprila 2022, njegov namen pa je združiti trenutno razpršene vire v povezano celoto, ki bo tvorila humanistično-družboslovni del skupnega Evropskega oblaka za odprto znanost (EOSC), v katerem bodo na voljo podatki, orodja in izobraževalni viri za uporabnike. FF bo pod vodstvom doc. dr. Darje Fišer z Oddelka za prevajalstvo vodila eno od nalog v delovnem sklopu, ki se osredotoča na izgradnjo skupnosti, opolnomočenje uporabnikov in razširjanje strokovnega znanja.

Več

 
Razstava OHK Prešerna na ogled postavi (170 let pozneje)

Z razstavo, ki so jo pripravile bibliotekarke Kristina Pritekelj, Urška Skalicky in Metka Šorli, se je začel niz dogodkov, s katerimi bo FF počastila 100. obletnico fakultete in UL. Razstava, ki je postavljena v avli in medetažnih prostorih fakultete, bo odprta do 28. februarja 2019. Vabljeni k ogledu.

Več
Fotografije z odprtja razstave 
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si