Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 Napovednik dogodkov
Posvet Bralnega društva Slovenije: družinska pismenost

V ponedeljek, 10. septembra 2018, Bralno društvo Slovenije obeležuje mednarodni dan pismenosti 2018 z nacionalnim strokovnim posvetom Beremo skupaj. Osrednja tema srečanja bo razvoj družinske pismenosti in bralne kulture v družini ter skupno branje v družini, knjižnici, vrtcu ali šoli, večgeneracijskem centru … Vabljeni v Cankarjev dom v Ljubljani, Klub CD, Prešernova cesta 10. Vabilo, program in prijavnica so objavljeni na spletni strani društva.

Dogodek je del Nacionalnega meseca skupnega branja, ki bo letos potekal od 8. septembra do 8. oktobra 2018. Pobudi se pridružuje tudi FF.
Več o dogodku

Predavanje prof. dr. Jeffa Malpasa: Misliti v brezmiselnem času

FF, Inštitut za humanistiko Nova revija in Društvo Igor Zabel za kulturo in teorijo vas vabijo na predavanje prof. dr. Jeffa Malpasa: Misliti v brezmiselnem času/Thinking in a thoughtless time, ki bo v torek, 11. septembra 2018, ob 17.00 uri  v Modri sobi na FF.  Predavanje, ki ga bo moderiral prof. dr. Dean Komel, bo potekalo v angleščini, posvečeno pa je slovenskemu prevodu dela Martina Heideggra Kaj se pravi misliti?, ki je izšel pri ZZ FF

Več

Posvet: Izobraževanje učiteljev za izzive prihodnosti

Ob 40-letnici Centra za pedagoško izobraževanje FF prirejamo posvet na temo Izobraževanje učiteljev za izzive prihodnosti. Glavni namen posveta je izmenjati izkušnje ter na raziskavah sloneče ugotovitve o razvoju in dosežkih izobraževanja učiteljev v Sloveniji, jih kritično osvetliti in na tej osnovi nakazati perspektive zaželenega prihodnjega razvoja. Poudarek bo na zadnjem desetletju, od uvedbe bolonjske prenove dalje. Posvet bo 20. septembra 2018 v predavalnici 34 na FF. Prijave zbirajo do 14. septembra 2018, tukaj.

13. psihološka konferenca Alpe-Jadran

Oddelek za psihologijo FF organizira 13. psihološko konferenco Alpe-Jadran, ki bo potekala od 27. do 29. septembra 2018. Konference Alpe-Jadran potekajo vsaki dve leti, lokacija konference pa kroži med različnimi državami. Letošnja konferenca bo gostila priznane znanstvenike in raziskovalce z različnih psiholoških področij, kot so klinična psihologija, kognitivna psihologija, psihologija dela in organizacije, razvojna psihologija itd. Poleg petih vabljenih predavanj bo še 175 predstavitev v obliki simpozijev, ustnih predstavitev in posterjev.

Več

Noč raziskovalcev – Humanistika, to si ti!

Evropska noč raziskovalcev 2018 je vseevropski projekt, kjer se v enem dnevu zvrstijo številni dogodki na temo raziskovanja in inovacij. Projekt Evropska noč raziskovalcev FF s podnaslovom Humanistika, to si ti! vključuje v svoje dogodke tudi 14 drugih fakultet in akademij UL. Glavni dogodek bo potekal 28. septembra 2018 s številnimi aktivnostmi, ki se bodo odvijale od 10.00 do 22.00 ure. Na dan Evropske noči raziskovalcev 2018 bo potekalo kar 51 različnih aktivnosti s poudarkom na Evropskem letu kulturne dediščine.

Več
Novosti ZZ FF:

Jasmina Markič, idr.: El verbo en español: Ejercicios prácticos (Učbeniki FF)
Učbenik z vajami dopolnjuje učbenik o oblikoslovnih, skladenjskih in pragmatičnih vidikih španskega glagola El verbo en español.
Knjigo lahko kupite ali prelistate tukaj.


Druge tedenske novosti Knjigarne FF si lahko ogledate tu.
 
Delavnice socialnih veščin na FF

KC UL pripravlja septembrske delavnice socialnih veščin na FF. Udeležba na delavnicah je za študentke in študente brezplačna.

Več
Naknadni razpis za Erasmus+ študijsko izmenjavo za letni semester 2018/2019

Odprt je naknadni razpis za Erasmus+ študijsko izmenjavo za letni semester 2018/2019.
Interni rok za oddajo s strani oddelčne koordinatorice oz. koordinatorja podpisanih prijav je sreda 10. oktober 2018. Prijave so možne v okviru nezasedenih mest.

Seznam in druge informacije so objavljeni tukaj.

 
Zaključil se je Projekt »Mladi prevajalci in njihov preboj na slovenski knjižni trg«

S tiskovno konferenco v knjigarni Konzorcij se je 28. avgusta 2018 uspešno zaključil 5-mesečni projekt Mladi prevajalci in njihov preboj na slovenski knjižni trg, ki je potekal v okviru uspešne prijave na javni razpis Po kreativni poti do znanja. Pri projektu so sodelovali: mentorji in študenti Oddelka za prevajalstvo FF ter Pedagoške fakultete UL, Mladinska knjiga in Društvo slovenskih književnih prevajalcev.

Več
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si