Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 Napovednik dogodkov
Predavanje slavnega kitajskega pisatelja Liu Zhenyuna

Vabljeni na predavanje slavnega kitajskega pisatelja Liu Zhenyuna, ki bo v ponedeljek, 8. oktobra 2018, ob 10.00 uri (Modra soba). Predavanje bo potekalo v kitajskem jeziku s prevodom v slovenščino.

Več

Korak k razumevanju soglasniških sklopov s + soglasnik

Lingvistični krožek Filozofske fakultete v Ljubljani vabi na 1157. sestanek, ki bo v ponedeljek,
8. oktobra 2018, ob 18.00 uri (pred. 325). Na temo Korak k razumevanju soglasniških sklopov s + soglasnik bo predaval doc. dr. Sašo Živanović, Oddelek za primerjalno in splošno jezikoslovje FF.

 

Avdicija – Filozofska filharmonija

Filozofska filharmonija, simfonični orkester FF vabi študente in zaposlene na FF, da se jim pridružijo v skupnem muziciranju pod vodstvom izr. prof. dr. Gregorja Pompeta. Avdicija bo v ponedeljek,
8. oktobra 2018, ob 18.00 uri (pred. 535B). S seboj prinesite inštrumente!

Prijave na: orkester.muz@gmail.com.

 
Vabilo na predavanje prof. Laure Hengehold

FF, Oddelek za sociologijo in Mesto žensk organizirajo v ponedeljek, 8. oktobra 2018, ob 19.00 uri predavanje Laure Hengehold: Avtobiografija in feministična imaginacija/Autobiography and Feminist Imagination. Predavanje bo v pred. 15 in bo potekalo v angleškem jeziku.
Lepo vabljeni.

Več

 
Cikel predavanj: Točke konca in novi začetki

Slovensko-nemško društvo štipendistov v sodelovanju s FF in ob podpori DAAD vabi na Cikel predavanj ENDPUNKTE. UND NEUANFÄNGE./Točke konca in novi začetki. Prvo predavanje Revolucija 1989/90 v NDR in njena odsevanja v združeni Nemčiji bo imel prof. dr. Günther Heydemann, sledil mu bo koreferat prof. dr. Dušana Nečaka. Predavanje bo v četrtek,
11. oktobra 2018, ob 17.00 uri (pred. 102). Cikel predavanj bosta odprla dekan FF, prof. dr. Roman Kuhar, in veleposlanik ZRN v Sloveniji, njegova ekscelenca Klaus Riedel.
Cikel predavanj bo potekal v nemškem jeziku.

Več
Razstava ilustracij Alenke Spacal

Z novim študijskim letom na FF nadaljujemo z razstavami v petem nadstropju. V novi sezoni prva razstavlja pisateljica, ilustratorka in pravljičarka Alenka Spacal. Na razstavi, ki bo odprta do 4. novembra 2018, bodo razstavljene ilustracije iz slikanic Kako ti je ime? in Modre ptičje misli.
Vabljeni k ogledu.

Več

 
Projekt Kako si? Ispolnjeno.

Društvo študentov psihologije Slovenije v sodelovanju z Društvom študentov psihologije Maribor vabi na dogodke, ki bodo potekali v okviru projekta Kako si? Ispolnjeno. Projekt se bo odvijal med 5. in 12. oktobrom 2018.


Več
Zaključil se je projekt Humanistika, to si ti! 2018

V petek, 28. septembra 2018, se je uspešno zaključil projekt Humanistika, to si ti!, ki ga je v okviru Evropske noči raziskovalcev vodila FF. FF je v sodelovanju s še 14 fakultetami in akademijami UL pripravila 44 različnih dogodkov. Zvečer je na Novem trgu potekala tudi zaključna prireditev, ki so jo z  glasbenimi nastopi popestrili D Brincl Bend, Jana Rošker z gosti in Melanholiki.
 
Sprejem študentk in študentov na izmenjavi

Pred začetkom zimskega semestra je na FF za vse študentke in študente na izmenjavi potekal sprejem, na katerem smo jih seznanili z našo fakulteto ter življenjem v Ljubljani. V tem semestru jih bo na naši fakulteti gostovalo kar 177. Največ jih gostuje pri nas preko programa Erasmus+, programa CEEPUS ter programa meddržavnih štipendij. Študentom želimo uspešen študij in prijetno bivanje v našem mestu.
 
Besedna postaja: Valentin Kalan, Hypokrisis. Fenomenološka interpretacija Aristotelovih epohalnih del

Vabljeni na Besedno postajo v torek, 16. oktobra 2018, ob 17.00 uri (Modra soba): Valentin Kalan, Hypokrisis. Fenomenološka interpretacija Aristotelovih epohalnih del (ZZ FF). Pogovor z avtorjem knjige bo vodil prof. dr. Dean Komel.

Več


Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.
 
Novosti ZZ FF:
 
Tibor Rutar: Mikrotemelji in makrovzroki družbenih pojavov. Sodobna sociološka metateorija
Knjiga v slovenski sociološki prostor prinaša najnovejše mednarodne razprave o temeljih sociologije in jih kritično oceni. Knjigo lahko kupite in prelistate tukaj.
 
Janko M. Lozar: Uvod v fenomenologijo. Veliki prelom (Učbeniki FF)
Učbenik razgrinja osnovni pojmovni aparat fenomenološke filozofije, kot sta jo vsak po svoje razvijala njen utemeljitelj Edmund Husserl in njegov najpomembnejši naslednik Martin Heidegger.
Knjigo lahko kupite in prelistate tukaj.


Druge tedenske novosti Knjigarne FF si lahko ogledate tu.
 
 
Tradicionalni Teden FF v knjigarni Konzorcij

Med 24. in 27. septembrom 2018 je v ljubljanski knjigarni Konzorcij potekal že tradicionalni Teden Filozofske fakultete UL, ki ga je spremljala prodajna razstava knjig ZZ FF. Na štirih pogovornih večerih so predstavili tri nove publikacije ZZ (Izbrane spise Milana Grošlja, monografijo Ženske, ki študirajo, so nevarne in prevod Heideggrovih predavanj z naslovom Kaj se pravi misliti?), v sodelovanju s CSDTJ pa še družabno igro Klanec.

Fotografije z dogodkov si lahko pogledate tukaj, posnetke treh pogovorov pa spodaj in na povezavah:
Kaj se pravi misliti? Pogovor ob izidu prevoda knjige Martina Heideggra
Klanec-predstavitev družabne igre o Ivanu Cankarju

 
Pogovor o prvih slovenskih intelektualkah v knjigarni Konzorcij
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si