Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 Napovednik dogodkov
Projekt Kako si?

V okviru projekta Kako si?, ki ga vsako leto ob dnevu duševnega zdravja pripravljajo študentke in študenti psihologije, bodo v tednu od 4. do 11. oktobra 2019 potekala različna predavanja, okrogle mize, filmski večeri in druge zanimive aktivnosti na temo revščine v povezavi z duševnim zdravjem. Vabljeni, da ste del njihove zgodbe!

Več

 
Predavanje: Raziskava o (razširjenih) dvočlenskih izrazih v pravnem jeziku

Lingvistični krožek Filozofske fakultete v Ljubljani vabi na 1182. sestanek, ki bo v ponedeljek, 7. oktobra 2019, ob 18.00 uri (pred. 325). Na temo Raziskava o (razširjenih) dvočlenskih izrazih v pravnem jeziku bo predavala dr. Katja Dobrić Basaneže, višja lektorica na Oddelku za tuje jezike Pravne fakulteta Univerze na Reki. Predavanje bo v angleškem jeziku.
 
Odprtje razstave: Mihajlo Rostohar, soustanovitelj Univerze v Ljubljani, filozof, eksperimentalni psiholog, pedagog, kritični mislec

Vljudno vabljeni na odprtje razstave Mihajlo Rostohar, soustanovitelj Univerze v Ljubljani, filozof, eksperimentalni psiholog, pedagog, kritični mislec, ki bo v torek, 8. oktobra 2019, ob 10.00 uri v avli FF. Razstava bo na ogled do 8. novembra 2019.

Več

 
Notarji in notarsko poslovanje na Jadranu v poznem srednjem veku. Poklicni pisci med javnim in zasebnim

Mednarodno središče za primerjalne zgodovinske raziskave (ICCHS) vljudno vabi na predavanje Francesco Bettarini: Notarji in notarsko poslovanje na Jadranu v poznem srednjem veku. Poklicni pisci med javnim in zasebnim. Predavanje v angleškem jeziku bo v torek, 8. oktobra 2019, ob 10.00 uri (pred. 343).

Več 
Simpozij Beauvoir med zgodovino, filozofijo in pisanjem sebstva – III

V sodelovanju z mednarodnim festivalom sodobnih umetnosti Mesto žensk (1.–13. oktober 2019) bo v torek, 8. oktobra 2019, od 12.00 do 17.00 ure (pred. 434 in Knjižnica Oddelka za filozofijo) na FF potekal simpozij Beauvoir med zgodovino, filozofijo in pisanjem sebstva – III.
Lepo vabljeni!

Več 
Simpozij Sociologija v praksi

Oddelek za sociologijo FF ob stoletnici UL vabi na enodnevni simpozij oddelka z naslovom Sociologija v praksi. Simpozij bo potekal 8. oktobra 2019 (pred. 18). Na dogodek so povabili oddelčne doktorandke in doktorande različnih generacij in profilov, ki se aktivno udejstvujejo vsak na svojem področju, in jih prosili, da sociološko premislijo svoje poklicno delo. V treh tematskih sklopih se bo predstavilo devet zanimivih govorcev. Simpozij bo zaključilo plenarno predavanje dr. Renate Salecl.
Prijazno dobrodošli!

Več

 
Črna gora: Od 1989 do danes

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo FF v četrtek, 10. oktobra 2019, ob 11.20 uri (pred. P4, Zavetiška 5) vabi na pogovor in predavanje pisatelja in kolumnista Andreja Nikolaidisa z naslovom Črna gora: Od 1989 do danes.

Več

 
Predavanje Koptske tkanine in razstava Koptske tkanine iz zbirke Narodnega muzeja Slovenija

Ob odprtju razstave Koptske tkanine iz zbirke Narodnega muzeja Slovenija bo v četrtek, 10. oktobra 2019, ob 16.00 uri (predavalnica Rimljanka) potekalo predavanje z naslovom Koptske tkanine. Sodelovali bodo: dr. Jan Ciglenečki, dr. Cäcilia Fluck in dr. Aurore Ciavatti. Predavanje bo v angleščini.
Lepo vabljeni!

Več

 
Podaljšan rok za prijavo na razpis za vpis v študijski program Strokovno izpopolnjevanje tolmačev za sodišča in urade za študijsko leto 2019/2020

Program je namenjen diplomantom prvostopenjskih študijskih programov vseh smeri, pa tudi že registriranim sodnim tolmačem, ki se morajo v skladu z najnovejšimi direktivami EU stalno izpopolnjevati. Rok za pisne prijave z dokazili je 4. oktober 2019.

Več

 
Teden FF v Konzorciju

Od ponedeljka do četrtka je potekal tradicionalni Teden FF v knjigarni Konzorcij. V družbi eminentnih gostov so predstavili štiri nove knjižne izdaje Znanstvene založbe FF: Slavnostni zbornik ob 100-letnici Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, znanstveno monografijo Terapija sprejemanja in predanosti, učbenik Izkustveno učenje in knjigo Predvajal vam je poslednji kinooperater. Fotoutrinki z dogodkov so dostopni na Twitter profilu Znanstvene založbe FF.
Sprejem za študentke in študente na izmenjavi

V petek, 27. septembra 2019, smo pripravili sprejem za študentke in študente na izmenjavi, ki jih bomo na fakulteti gostili v prvem semestru ali celo leto. Študentke in študente, kar 181 jih bo z nami v prvem semestru, je pozdravila prodekanja, izr. prof. dr. Katja Vintar Mally, v nadaljevanju pa smo jih seznanili s fakulteto ter jim predstavili študentsko življenje v Ljubljani. Na dogodku so sodelovali tudi predstavniki UL, Cmepiusa, obeh ESN sekcij ter tutorji za tuje študente. Študentom želimo uspešno izmenjavo ter obilico lepih spominov.
 
Posnetek slavnostne akademije FF ob stoletnici fakultete
(24. september 2019)


 
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si