Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 Napovednik dogodkov
Razstava Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji v Kopru

Oddelek za azijske študije FF v okviru projekta VAZ vabi k ogledu panojske razstave Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji v Kopru. Ogled bo možen od 2. do 20. septembra 2021 v Mali loži na Čevljarski ul. 1 v Kopru.

Več


 
Mednarodni simpozij ob 200-letnici rojstva Blaža Kocena in 10. Kocenova sobota

V letu 2021 praznujemo 200-letnico rojstva velikega slovenskega didaktika, geografa in kartografa Blaža Kocena (1821–1871), ki je s svojimi šolskimi atlasi, učbeniki in zemljevidi postavil temelje nazornejšega pouka geografije v osnovnih in srednjih šolah v tedanji monarhiji. V spomin nanj Društvo učiteljev geografije Slovenije – DUGS, Oddelek za geografijo FF in CPI FF, v sodelovanju z Oddelkom za geografijo Filozofske fakultete Univerze v Mariboru, Fakulteto za humanistične študije Univerze na Primorskem, Zvezo geografov Slovenije, Občino Šentjur, Turistično olepševalnih društvom Ponikva in OŠ Blaža Kocena Ponikva 10. in 11. septembra 2021 organizirajo mednarodni simpozij pod naslovom Nazornost pri pouku geografije nekoč, danes in jutri. Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Več


 

Novosti Znanstvene založbe FF

Matic Kocijančič (ur.): V sanjah preleti človek stoletje: Mednarodni zbornik ob stoletnici smrti Ivana Cankarja (Acta comparativistica Slovenica)  

Slovenski kulturni prostor se je leta 2018 z velikim spoštovanjem, navdušenjem in široko podporo vodilnih institucij posvetil obeleževanju stote obletnice smrti Ivana Cankarja. V Ljubljani so na dan Cankarjeve smrti pisateljevo slavnostno leto strnili v Cankarjevem domu na mednarodnem simpoziju, ki so ga vsebinsko pripravili na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo FF. Po tem dogodku, na katerem so nastopili nekateri najvidnejši domači in tuji raziskovalci Cankarja, se je organizatorjem porodila zamisel o publikaciji, ki bi – v sorodnem duhu kot simpozij – predstavila širok mednarodni horizont sodobnega cankarjeslovja. Pričujoči zbornik je plod te zamisli.

Knjiga je na voljo v Knjigarni FF. Do nje lahko tudi prosto dostopate na portalu E-knjige FF.

Razpis jezikovnih tečajev 2021/2022

CPI razpisuje tečaje iz 31 klasičnih in modernih jezikov. V študijskem letu 2021/2022 se pričnejo v tednu med 2. in 8. novembrom 2021, vpis pa je mogoč do petka, 15. oktobra. Za zaposlene na FF velja znižana kotizacija 239 evrov. V spletni prijavnici izberite dijaško/študentsko kotizacijo in v obvezno polje namesto potrdila o vpisu priložite izjavo, da ste zaposleni na FF. Vabljeni k vpisu.

Več


 
Pregled medijskih objav
 
Na fakultetnem intranetu lahko na zavihku FF v medijih prebirate prispevke v medijih, v katerih sodelujejo zaposleni na FF. Eno od objav izpostavljamo spodaj.


Ivo Andrić in Travniška kronika (pogovor z izr. prof. dr. Đurđo Strsoglavec, Oddelek za slavistiko FF, Prvi program Radia Slovenija, 6. 8. 2021)

Razklano šolstvo (izjava zasl. prof. dr. Ljubice Marjanovič Umek, Oddelek za psihologijo FF, RTV SLO, Tednik, 30. 8. 2021)

Vsak od zaposlenih sooblikuje učno okolje (pogovor s prof. dr. Janico Kalin, Oddelek za pedagogiko in andragogiko FF, Vzgojiteljica, 30. 8. 2021)


 
Pogovor Kje smo 30 let kasneje? 6. del: Božidar Voljč: Zdravstvo. Pogovor iz kolaža razmišljanj o razvoju Slovenije v tridesetih letih po osamosvojitvi, ki so ga posneli na Oddelku za zgodovino FF.
 
Facebook
LinkedIn
Instagram
Twitter
YouTube
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si