Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 Napovednik dogodkov
Informativni dan za program za pridobitev pedagoško-andragoške izobrazbe

V ponedeljek, 10. septembra 2018, bo od 17.00 ure dalje v predavalnici 15 na FF potekal informativni dan za študijski program za izpopolnjevanje Pedagoško–andragoška izobrazba za strokovne delavce v osnovnih in srednjih šolah. Program je namenjen diplomantom visokošolskih študijskih programov, ki morajo po zakonu imeti pedagoško-andragoško izobrazbo, s ciljem pridobitve temeljnih znanj za izvajanje pedagoškega procesa v osnovnem in srednjem izobraževanju.
 
Več

 

Predavanje prof. dr. Jeffa Malpasa: Misliti v brezmiselnem času

FF, Inštitut za humanistiko Nova revija in Društvo Igor Zabel za kulturo in teorijo vas vabijo na predavanje prof. dr. Jeffa Malpasa: Misliti v brezmiselnem času/Thinking in a thoughtless time, ki bo v torek, 11. septembra 2018, ob 17.00 uri  v Modri sobi na FF.  Predavanje, ki ga bo moderiral prof. dr. Dean Komel, bo potekalo v angleščini, posvečeno pa je slovenskemu prevodu dela Martina Heideggra Kaj se pravi misliti?, ki je izšel pri ZZ FF

Več

Teden FF v knjigarni Konzorcij

Vabljeni na tradicionalni Teden Filozofske fakultete UL v knjigarni Konzorcij, ki bo potekal med 24. in 27. septembrom 2018. Dogodek bo spremljala prodajna razstava knjig ZZ FF. Letos se bodo zvrstili naslednji dogodki:
 
- ponedeljek, 24. septembra 2018, ob 18.00 uri:
Nazaj h koreninam FF: Izbrani spisi Milana Grošlja;

- torek, 25. septembra 2018, ob 18.00 uri:
Ženske, ki so sledile svojim sanjam: prve slovenske intelektualke;

- sreda, 26. septembra 2018, ob 18.00 uri:
Kaj se pravi misliti? Pogovor ob izidu prevoda knjige Martina Heideggra;

- četrtek, 27. septembra 2018, ob 18.00 uri:
Klanec – predstavitev družabne igre o Ivanu Cankarju.
 
Plakat

Tečaji tujih jezikov na FF v št. letu 2018/2019

Na FF tudi v študijskem letu 2018/2019 načrtujemo izvedbo tečajev več kot dvajsetih tujih jezikov. Jezikovni tečaji praviloma obsegajo 60 ur, vodijo pa jih priznani izvajalci.
Cena za 60-urni tečaj (z DDV) znaša:

239 EUR (za redne študente 1. in 2. stopnje ter študente 3. stopnje UL);
359 EUR (za zunanje udeležence).

Za zaposlene na FF velja nižja cena tečajev (tj. 239 EUR z DDV).
Vpis je mogoč do 19. oktobra 2018.
 

Več

 

Novosti Znanstvene založbe FF:

Jana S. Rošker, Nataša Vampelj Suhadolnik (ur.): Izbrana dela Cai Yuanpeija. Umetnost, estetika in kultura (zbirka Studia Humanitatis Asiatica)
Knjigo lahko prelistate tukaj.

Knjiga je na voljo v Knjigarni FF.
 
Druge tedenske novosti Knjigarne FF si lahko ogledate tu.
Srečanje in izobraževanje za učitelje slovenščine na univerzah po svetu

Od 27. do 29. avgusta je na fakulteti potekalo redno delovno srečanje in izobraževanje za učitelje slovenščine, ki poučujejo oz. predavajo slovenščino na univerzah po svetu. Srečanja pred novim študijskim letom se je udeležilo več kot 30 učiteljev, ki so čas izkoristili za poslušanje predavanj in pripravo načrtov za sodelovanje, del srečanja pa je bila tudi ekskurzija v zaledje slovenske Istre.  Slovenščino v obliki lektoratov in študijev poučujejo učitelji na več kot 60 univerzah po svetu, celovito podporo pa jim zagotavljamo v okviru programa Slovenščina na tujih univerzah na FF.
Razpis za priznanja FF za leto 2018

Rok oddaje predlogov za priznanja FF za leto 2018 je 12. oktober 2018. Za vse informacije se lahko obrnete na Kristino Zajc Božič (soba 527, 5. nadstropje, int. št. 1216).
Pravilnik o podeljevanju priznanj je na voljo tukaj.

 
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si