Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 Napovednik dogodkov
Vsakdanje življenje žensk, ki prestajajo kazen v edinem ženskem zaporu v Sloveniji na Igu

V torek, 3. aprila 2018, vabljeni na pogovor o Vsakdanjem življenju žensk, ki prestajajo kazen zapora v edinem ženskem zaporu v Sloveniji na Igu. V pogovoru ob 16.20 uri v predavalnici 430 bodo sodelovale Darja Tadič, Nina Perger in Nevenka Lekan. Pogovor bo vodila prof. dr. Milica Antić Gaber. Pred tem si boste ob 15.30 uri v avli FF lahko ogledali razstavo fotografij Jasmine Vidmar, ki so bile posnete v prostorih zapora na Igu in na ta način slikovito dopolnjujejo zgodbe žensk, ki začasno prebivajo Na Gradu 25, Ig.
Vabljene_i!


Knjigo, ki ni v prosti prodaji, lahko najdete v e-verziji na spletni strani JAK, tukaj.
Karierni dan Oddelka za prevajalstvo FF

Vabljeni na 6. karierni dan Oddelka za prevajalstvo FF, ki bo v sredo, 4. aprila 2018, ob 16.00 uri v Hiši Evropske unije na Dunajski 20 v Ljubljani.

Več
Na FF potekala znanstvena konferenca ob 60. obletnici smrti akad. prof. dr. Rajka Nahtigala

22. in 23. marca 2018 je Oddelek za slavistiko FF organiziral mednarodno znanstveno konferenco ob 60. obletnici smrti akad. prof. dr. Rajka Nahtigala. Na konferenci je sodelovalo 35 znanstvenikov iz 10 držav.

Več
Konferenca jezikovne tehnologije in digitalna humanistika 2018

Slovensko društvo za jezikovne tehnologije (SDJT), Center za jezikovne vire in tehnologije Univerze v Ljubljani (CJVT) ter raziskovalni infrastrukturi CLARIN.SI in DARIAH-SI 20. in 21. 9. 2018 organizirajo konferenco “Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika”, ki se ponaša z več kot 20-letno tradicijo, tematsko širitev na digitalno humanistiko pa so uvedli leta 2016. Rok za oddajo prispevkov je 15. april 2018.
Več informacij o oddaji prispevkov in konferenci tudi sicer najdete na spletni društva SDJT. 

 
Belgijski lektor na FF zmagovalec prestižnega francoskega kviza

Belgijski lektor, vodja francoske gledališke skupine Les théâtreux na Oddelku za romanske jezike in književnosti FF, Nicolas Hanot, je neprekosljiv zmagovalec prestižnega francoskega kviza Questions pour un champion (Vprašanja za prvaka) na področju francoskega jezika. Na kvizu je sodeloval kot lektor na Filozofski fakulteti UL, kar je s ponosom povedal, in tako s svojim uspehom promoviral tudi našo ustanovo.
Čestitke!
Video finalnega tekmovanja si lahko ogledate tukaj.

Nicolas Hanot je na fotografiji prvi z desne.
FF sodelovala pri prvi mednarodni konferenci Dan Latinske Amerike in Karibov

V sredo, 21. marca 2018, je bil v okviru dogodkov ob prvi mednarodni konferenci Dan Latinske Amerike in Karibov, ki jo je pod okriljem Blejskega strateškega foruma organiziralo Ministrstvo za zunanje zadeve RS, v Knjigarni Konzorcij pogovor o Latinski Ameriki, v katerem so sodelovale profesorice Oddelka za romanske jezike in književnosti FF UL prof. dr. Jasmina Markič, lekt. Urša Geršak, izr. prof. dr. Maja Šabec in lekt. dr. Mojca Medvedšek. V razpravi so širšemu občinstvu predstavile jezikovne, literarne, sociološke in širše kulturne vidike sodobne Latinske Amerike ter njene odmevnosti v slovenskem prostoru.
Minuli petek je generalna sekretarka organizacije EU-LAC, Paola Amadei, obiskala tudi FF in predstavila njihov bilateralni raziskovalni program.

 
Novosti Znanstvene založbe FF:

Jernej Zupančič, Socialna geografija: človek, prostor in čas (Učbeniki FF)
V slovenskem jeziku doslej socialne geografije ni bilo, kljub razmeroma široki uveljavitvi te geografske panoge. S pripravo in izdajo učbenika se tako zapolnjuje vrzel v enem izmed temeljev sodobne družbene geografije. Knjigo lahko prelistate tukaj.

Druge tedenske novosti v Knjigarni FF najdete tu.

 
Društvo mladih geografov Slovenije praznovalo 20. obletnico ustanovitve društva

Društvo mladih geografov Slovenije je 19. marca 2018 v Atriju Slovenske akademije znanosti in umetnosti praznovalo 20. obletnico ustanovitve društva. Dogodek so obiskali geografi in geografinje najrazličnejših generacij, kar priča o bogati preteklosti in spodbudni prihodnosti društva. Društvo z organizacijo potopisov, okroglih miz, ekskurzij, seminarjev, mednarodnih izmenjav, izdajanjem geografskega študentskega glasila GeoMix, kot tudi organizacijo mednarodnih dogodkov, že 20 let povezuje in mreži številne študente geografije in vse njene simpatizerje.
 

 

 

 
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si