Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 Napovednik dogodkov

Vabilo na strokovna predavanja v okviru 57. SSJLK


V ponedeljek, 5. julija 2021, se začenja dvotedenski 57. seminar slovenskega jezika, literature in kulture v organizaciji CSDTJ.
Tudi letos pripravljajo bogat spremljevalni program in sicer 11 strokovnih predavanj o slovenskem jeziku, literaturi in kulturi na temo Ustvarjalke v slovenskem jeziku, literaturi in kulturi. Predavanja so javna in odprta za vse, ki jih tematika zanima, zato vas vljudno vabijo, da se jim pridružite na povezavi

Več
Etnološki tabor treh dolin

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo organizira Etnološki tabor treh dolin, ki bo potekal od 22. do 27. septembra 2021. K udeležbi vabijo študentke in študente etnologije in kulturne antropologije, pa tudi zainteresirane študente sorodnih humanističnih in družboslovnih smeri.
Izsledki zbranega gradiva bodo v letu 2022 predvidoma objavljeni v publikaciji Razgledi treh dolin.

Prijave do zapolnitve prostih mest zbirajo na e-mail etnoloskitabor@gmail.com, kjer so vam na voljo tudi za vsa morebitna vprašanja. Zadnji rok za prijavo na tabor je 15. 7. 2021.

Več
Finančna pomoč študentom in študentkam Srčna UL

Univerza v Ljubljani (UL) in Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) podpisali sporazum o sodelovanju v dobrodelni akciji SRČNA UL. Z njo želijo pomagati študentkam in študentom Univerze v Ljubljani, ki so zaradi epidemije COVID-19 ostali brez finančnih sredstev za preživetje.

Več o tem, kako lahko podprete akcijo, na povezavi: srcna.uni-lj.si.
Poletne prireditve CSDTJ

Poletne prireditve Centra za slovenščino kot drugi in tuji jezik pri Oddelku za slovenistiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani bodo letos potekale tako v Ljubljani kot tudi na daljavo oz. preko spleta.

V ponedeljek, 5. julija 2021, svoja vrata najprej odpira dvotedenska 16. Mladinska poletna šola slovenščine, na kateri pričakujejo 53 udeležencev iz 13 držav, od tega se bo 19 slovenskih dijakov iz Argentine prireditve udeležilo v Ljubljani, preostali pa preko spleta.

Prav tako v ponedeljek, 5. julija 2021, pa se začenja še tritedenska 40. Poletna šola slovenskega jezika na spletu, na kateri pričakujejo 72 udeležencev iz 25 držav.

Več


 
Razstava Klare Maček: V ospredju je človek

V ponedeljek, 28. junija 2021, smo v Galeriji Peti štuk odprli razstavo Klare Maček z naslovom V ospredju je človek. Klara, sicer študentka slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, se želi posvečati interakciji umetniških del z gledalci ter povezovanju klasičnih metod ustvarjanja z novimi tehnologijami.

Na svoji prvi samostojni razstavi se predstavlja s fragmenti študijskih risb aktov, narisanih z ogljem in svinčnikom.
Razstava bo na ogled do 30. julija 2021.

Foto: Nika Ilić
Razstava Aleša Žiberne: Ali je moja pesem nevarna?

V četrtek, 24. junija 2021, smo v avli Filozofske fakultete otvorili razstavo z naslovom Ali je moja pesem nevarna?, ki je delo Aleša Žiberne. Navdih za naslov razstave je bil napis na enem od transparentov na mariborskih protestih proti sedanji vladi. Fotografije so zapis prvih desetih petkovih protestov v Mariboru, kot jih je avtor videl s svojimi očmi in tudi s svojo udeležbo.

Razstava bo na ogled do 24. julija 2021.


Foto: Nika Ilić
Pregled medijskih objav

Na fakultetnem intranetu lahko na zavihku FF v medijih prebirate prispevke v medijih, v katerih sodelujejo zaposleni na FF. Dve objavi izpostavljamo spodaj.


Sobotno branje: Na balkon visoke hiše (v oddaji sodelovala prof. dr. Alojzija Zupan Sosič, Oddelek za slovenistiko FF, Sobotno branje, 26. 6. 2021)

"Če bi zgolj ohranjali vrednote, ne bi imeli ne Trubarja ne Kosovela" (intervju s prof. dr. Mladenom Dolarjem, Primorske novice, 24. 6. 2021)

 
Matic Kocijančič: Pogovor z Nino Petek

Pogovor o Indiji, Rgvedi, jogi, 'pica efektu', 'hippie trailu', izvorih 'mindfulness' meditacije, puščavnikih, o lastnih izkušnjah v izolaciji ter o knjigi Izbor iz rgvedske himnike: prevodi in študije (ur. Luka Repanšek), ki je izšla pri Znanstveni založbi Filozofske fakultete.
Facebook
LinkedIn
Instagram
Twitter
YouTube
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si