Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 Napovednik dogodkov
Delavnica pisanja za objavo v angleščini

CPI FF v februarju 2021 vabi na delavnico pisanja za objavo v angleščini, ki jo bo tokrat v spletni izvedbi v skupnem obsegu 12 pedagoških ur vodil dr. Noah Charney, ameriški pisatelj, publicist in umetnostni zgodovinar. V delavnici, ki bo potekala v kombinaciji angleščine in slovenščine, bo predstavil poti do objave v tujih časopisih in pri tujih založbah ter strategije pisanja različnih besedilnih vrst za objavo v angleščini. Delavnica pa se ne bo posvečala pisanju znanstvenih člankov. Prijave so odprte do 9. februarja 2021 oz. do zapolnitve mest.

Več informacij

 
Novosti Znanstvene založbe FF

Documenta Praehistorica, L. 47 (2020)

Revija je prosto dostopna na portalu E-revije ZZFF.

Muzikološki zbornik, L. 56, št. 2 (2020): Preučevanje glasbe na Slovenskem nekoč in danes

Revija je prosto dostopna na portalu E-revije ZZFF.

Linguistica, L. 60, št. 1 (2020): Prispevki o morfologiji južnoslovanskih jezikov

Revija je prosto dostopna na portalu E-revije ZZFF.

 

 

 

ELOPE, L. 17, št. 2 (2020)

Revija je prosto dostopna na portalu E-revije ZZFF.

 

Pregled medijskih objav

Na fakultetnem intranetu lahko na zavihku FF v medijih prebirate prispevke v medijih, v katerih sodelujejo zaposleni na FF. Nekaj objav izpostavljamo spodaj.

Epidemija in najstniki (izjava izr. prof. dr. Damijana Štefanca, Oddelek za pedagogiko in andragogiko FF, POP TV, 24 ur, 23. 1. 2021)

Peter Štih, predsednik SAZU: Akademija ni delovna brigada. Vseeno imamo veliko pokazati. (pogovor z akad. prof. dr. Petrom Štihom, predsednikom SAZU, Oddelek za zgodovino FF, dnevnik.si, 23. 1. 2021)

Pisma podpore Avtonomni tovarni Rog še prihajajo (med pismi podpore tudi pismo Oddelka za sociologijo FF, sta.si, 25. 1. 2021)

Božidar Jezernik ob dnevu spomina na žrtve holokavsta (izjava prof. dr. Božidarja Jezernika, Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo FF, Rtv Slo, Kultura, 27. 1. 2021) 
Od 21. do 25. 9. 2020 je v organizaciji Knjigarne FF potekal Ciklus besednih postaj. Delimo posnetek desetega pogovora: O branju, ki bralca bogati.
 
Facebook
LinkedIn
Instagram
Twitter
YouTube
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si