Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 Napovednik dogodkov
Teden FF v knjigarni Konzorcij

Vljudno vabljeni na tradicionalni Teden FF v knjigarni Konzorcij (30. 9.–3. 10. 2019), ki bo letos še posebej slavnosten, saj bomo prvi večer, v ponedeljek, 30. septembra 2019, ob 18.00 uri predstavili Slavnostni zbornik ob stoletnici FF. Ob tej priložnosti se bo dekan, prof. dr. Roman Kuhar, pogovarjal z zasl. prof. akad. dr. Kajetanom Gantarjem, zasl. prof. ddr. Natašo Golob, zasl. prof. dr. Ljubico Marjanovič Umek in prof. dr. Tonetom Smolejem. Se vidimo v Konzorciju!

Več

 
Pozdrav brucem na FF

1. oktobra 2019 bo na FF potekal pozdrav bruckam in brucem. Razpored predstavitev je na voljo tukaj.
Več informacij o pozdravu brucem 2019, ki bo potekal na Univerzi v Ljubljani, pa je na voljo tukaj.

 
Odprtje razstave Vinceremo, Videt čemo, Okupacijske meje v Beli krajini 1941–1945

Vabljeni na odprtje razstave Vinceremo, Videt čemo, Okupacijske meje v Beli krajini 1941–1945 v sredo, 2. oktobra 2019, ob 12.00 uri (Oddelek za zagodovino FF). Razstava je rezultat projekta o okupacijskih mejah v Sloveniji 1941–1945.

Več

 
Pogovor: Padec železne zavese in odprtje meja, Razmišljanja 30 let pozneje

Veleposlaništvo Zvezne republike Nemčije in Veleposlaništvo Madžarske ob podpori FF vabita na pogovor z naslovom Padec železne zavese in odprtje meja, Razmišljanja 30 let pozneje, ki bo v sredo, 2. oktobra 2019, ob 17.00 uri (Modra soba). Pogovor po potekal v nemškem jeziku.

Več 
Simpozij Sociologija v praksi

Oddelek za sociologijo FF ob stoletnici UL vabi na enodnevni simpozij oddelka z naslovom Sociologija v praksi. Simpozij bo potekal 8. oktobra 2019 (pred. 18). Na dogodek so povabili oddelčne doktorandke in doktorande različnih generacij in profilov, ki se aktivno udejstvujejo vsak na svojem področju, in jih prosili, da sociološko premislijo svoje poklicno delo. V treh tematskih sklopih se bo predstavilo devet zanimivih govorcev. Simpozij bo zaključilo plenarno predavanje dr. Renate Salecl.
Prijazno dobrodošli!

Več

 
Predavanje Roberta Gerwartha: 1918 in konec imperijev

Oddelek za zgodovino FF v sodelovanju z Veleposlaništvom Irske v Sloveniji ob stoletnici začetkov irske diplomacije leta 1919 vljudno vabi na predavanje Roberta Gerwartha (University College, Dublin): 1918 in konec imperijev / 1918 and the End of Empires, ki bo v torek, 8. oktobra 2019, ob 18.00 uri (pred. 102). Predavanje bo v angleščini.

Več

 
Predavanje Koptske tkanine in razstava Koptske tkanine iz zbirke Narodnega muzeja Slovenija

Ob odprtju razstave Koptske tkanine iz zbirke Narodnega muzeja Slovenija bo v četrtek, 10. oktobra 2019, ob 16.00 uri (predavalnica Rimljanka) potekalo predavanje z naslovom Koptske tkanine. Sodelovali bodo: dr. Jan Ciglenečki, dr. Cäcilia Fluck in dr. Aurore Ciavatti. Predavanje bo v angleščini.
Lepo vabljeni!

Več

 
Razstava ilustracij Petra Škerla na FF

Živalska farma izpod peresa Georga Orwella, angleškega romanopisca, novinarja in esejista, ni danes nič manj in nič bolj pravljična (in nič manj aktualna) kot v štiridesetih letih prejšnjega stoletja, ko je nastajala. To dokazujejo tudi izvrstne ilustracije Petra Škerla (1973), slovenskega ilustratorja, prejemnika najvišjih nagrad in priznanj za slikanice in ilustracije v knjigah za otroke. Ilustracije si lahko ogledate v avli FF. Razstavo je ob praznovanju stoletnice UL in FF omogočila Mladinska knjiga.
 
Fakultetni simpozij ob stoletnici FF

23. in 24. septembra 2019 je potekal znanstveni simpozij Mesto in poslanstvo humanistike in družboslovja. Pogled v preteklost, vizije za prihodnost, ki je bil posvečen osvetljevanju prvih stotih let delovanja naše fakultete, osmišljanju njene sedanjosti, hkrati pa tudi iskanju smernic za bodočnost. Nekaj utrinkov s simpozija in več informacij najdete na tej povezavi.

Foto: Domen Gostiša

 
Slavnostna akademija FF

24. septembra 2019 je v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma potekala osrednja slovesnost ob stoletnici naše fakultete. Prireditev so pripravili nekdanji in sedanji študenti in študentke ter drugi sodelujoči, ki so tesno povezani z našo fakulteto. Dogodek je povezoval Aljaž Jovanović, režiral Jan Krmelj, scenarij pa je napisala lekt. dr. Mateja Gaber. Utrinke s prireditve si lahko pogledate na fotografijah, objavljenih na tej povezavi.
Hvala vsem, ki ste bili z nami!

Foto: STA
Kratek video slavnostne akademije Filozofske fakultete UL ob stoletnici fakultete (24. september 2019).
Avtor: STA
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si