Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 Napovednik dogodkov

Predstavitev zbornika Srečanja in vplivi v raziskovanju bronaste in železne dobe na Slovenskem

Vabljeni na predstavitev zbornika Srečanja in vplivi v raziskovanju bronaste in železne dobe na Slovenskem. Zbornik prispevkov v čast Bibi Teržan. Predstavitev bo v torek, 31. julija 2018, ob 18.00 uri v Narodnem muzeju Slovenije (Muzejska ulica). Zbornik je izšel pri ZZ FF in je na voljo v Knjigarni FF. 

 
Novosti Znanstvene založbe FF:
 
Dušan Nečak, Ina Cecić: Bilo je res grozljivo, bobnelo in grmelo je pod nami. Brežiški potres 1917.
Študija zgodovinarja Dušana Nečaka, zaslužnega profesorja UL, na podlagi še ohranjenih virov opisuje življenje v Brežicah po potresu leta 1917.
Knjigo lahko prelistate tukaj.

 
Nada Grošelj (ur.)Milan Grošelj. Izbrani spisi (Historia Facultatis)
Monografija obsega izbor Grošljevih najbolj inventivnih prispevkov, ki so bili doslej objavljeni in dostopni zgolj razpršeno.
Knjigo lahko prelistate tukaj.

Knjigi sta na voljo v Knjigarni FF.
Druge tedenske novosti Knjigarne FF si lahko ogledate tu.

Zaključil se je mednarodni leksikografski kongres Euralex

Med 17. in 21. julijem 2018 je v Ljubljani v organizaciji Centra za jezikovne vire in tehnologije UL potekal eden izmed najbolj referenčnih mednarodnih leksikografskih kongresov, 18. kongres Euralex.

Po predkonferenčnih delavnicah na FF je nekaj nad 200 udeležencev nadaljevalo kongresno delo v hotelu Union. Pri ZZ FF sta že pred kongresom izšla knjiga povzetkov in Zbornik konferenčnih prispevkov, ki sta bila udeležencem dostopna tako na spletni strani kot del virtualne kongresne torbe kot tudi v posebni konferenčni aplikaciji za pametne telefone.

Več fotografij 


Na fotografiji: Organizacijski odbor konference 

Projekt: Priprava vsebinske in strukturne zasnove ter vzorčne baze za novi grško-slovenski slovar

Julija se je na CPI FF pod vodstvom doc. dr. Mateja Hriberška in v sodelovanju z ZRC SAZU ter podjetjem AMEBIS iz Kamnika začel projekt z naslovom Priprava vsebinske in strukturne zasnove ter vzorčne baze za novi grško-slovenski slovar.
Več o projektu si lahko preberete tukaj.

Foto: Matej Hriberšek
Na fotografiji: Uvodni sestanek sodelujočih na projektu

Nov študijski program Strokovno izpopolnjevanje tolmačev za sodišča in urade

FF v študijskem letu 2018/2019 objavlja razpis za vpis v nov študijski program Strokovno izpopolnjevanje tolmačev za sodišča in urade. Program je namenjen diplomantom prvostopenjskih študijskih programov vseh smeri, pa tudi že registriranim sodnim tolmačem, ki se morajo v skladu z najnovejšimi direktivami EU stalno izpopolnjevati. Rok za pisne prijave z dokazili je 30. september 2018.

Več 

Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si