Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 Napovednik dogodkov
Razstava slik Vlaste Jalušič Small talks in ostalo

Od 30. januarja do 27. februarja 2019 si v 5. nadstropju FF lahko ogledate razstavo slik Vlaste Jalušič z naslovom Small talks in ostalo. Odprtje razstave bo 30. januarja 2019, ob 14.00 uri. Lepo vabljeni!

Več

 

 
Znanstveni simpozij Oživljeni Vodnik

Ob 200. obletnici smrti Valentina Vodnika prireja Inštitut za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU v sodelovanju s Slovensko akademijo znanosti in umetnosti in Oddelkom za slovenistiko FF enodnevni interdisciplinarni znanstveni simpozij z naslovom Oživljeni Vodnik, ki bo 31. januarja 2019 potekal v Ljubljani, v Prešernovi dvorani na Novem trgu 4 ter na Vodnikovi domačiji. Lepo vabljeni.

Več

 
Hieronymus noster: mednarodni simpozij ob 1600‐letnici Hieronimove smrti

Mednarodni simpozij ob 1600‐letnici Hieronimove smrti z naslovom Hieronymus noster se bo odvil v Ljubljani 24.–26. oktobra 2019 v dvorani SAZU. Organizirajo ga Slovenska akademija znanosti in umetnosti; univerze v Ljubljani, Zagrebu, Gradcu in Varšavi; Srednjeevropska univerza na Dunaju (CEU); mednarodna mreža Europa Renascens; projekt DANUBIUS (Université de Lille); in Institut des Sources chrétiennes. Prijave pričakujejo do 28. februarja 2019.

Več

 
Prestižna nagrada za absolventko Oddelka za slavistiko Diano Pungeršič

Slovakistka, prevajalka in literarna kritičarka Diana Pungeršič je prejela prestižno nagrado za izredne zasluge pri razvoju prijateljskih odnosov s Slovaško, ki jo podeljuje Ministrstvo za zunanje zadeve Slovaške republike.
Nagrajenki iskreno čestitamo!

 
Novosti Znanstvene založbe FF:
 
Ljubica Marjanovič Umek, Urška Fekonja: Zgodbe otrok: Razvoj in spodbujanje pripovedovanja (Razprave FF)

Knjiga pripoveduje o otroških zgodbah, in sicer o tem, kakšne zgodbe pripovedujejo različno stari otroci (deklice in dečki) in kako; o načinih spodbujanja otrok (na primer skupno branje, vključevanje v simbolno igro, pogovarjanje) k pripovedovanju zgodbe ter vplivu družinskega in vrtčevskega okolja; o povezanosti pripovedovanja zgodbe z drugimi področji govora otrok, z mišljenjem, teorijo uma in socialnim razumevanjem, z likovnim izražanjem, zgodnjo ter poznejšo akademsko pismenostjo ter o analiziranju in ocenjevanju razvojne ravni zgodbe otrok.

Knjigo lahko kupite in prelistate tukaj.

 
Borut Mikulec: Evropeizacija izobraževanja: Izobraževanje odraslih med teorijo, evropsko in nacionalnimi politikami in prakso (Zbirka Nagrajene doktorske disertacije FF UL)
 
Knjiga odstira vprašanja o tem, kako se oblikujeta evropski izobraževalni prostor in evropska izobraževalna politika, kateri mehanizmi in instrumenti ju vzpostavljajo ter kakšni koncepti in paradigme prevladujejo v evropskem izobraževalnem prostoru, pri čemer se osredotoča na področje izobraževanja odraslih.
 
Knjigo lahko kupite in prelistate tukaj.


Druge tedenske novosti Knjigarne FF si lahko ogledate tu.

 
Razstavi Idrija in Žiri kot obmejno območje 1941–1945 in Mejni kamni, bodeča žica, stražni stolpi in minska polja. Življenje ob okupacijskih mejah v Sloveniji, 1941–1945

V Mestnem muzeju Idrija je do 28. februarja 2019 na ogled razstava z naslovom Idrija in Žiri kot obmejno območje 1941–1945. Razstava Mejni kamni, bodeča žica, stražni stolpi in minska polja. Življenje ob okupacijskih mejah v Sloveniji, 1941–1945 pa do 21. februarja 2019 gostuje v Tolminskem muzeju. Razstavi sta del projekta Napravite mi to deželo nemško ... italijansko ... madžarsko ... hrvaško! Vloga okupacijskih meja v raznarodovalni politiki in življenju slovenskega prebivalstva, ki je povezal raziskovalce s FF, Znanstveno raziskovalnega centra SAZU in Zgodovinskega društva Rapalska meja.
Vljudno vabljeni!

 
Več
 


 
Vabljeni na Wikidelavnico

Prof. dr. Miran Hladnik vabi na predstavitev vodenja predmetov in projektov na Wikiverzi, pisanja gesel na Wikipediji, nalaganja fotografij v Wikimedijino Zbirko, objave učbenikov med Wikiknjigami in postavljanja besedila v javni lasti na Wikivir. Wikidelavnica bo v ponedeljek, 28. januarja 2019, ob 12.30 uri (predavalnica 209).
 
Vabljeni.
 
 


 
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si