Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 Napovednik dogodkov
Konferenca o šolskem svetovalnem delu – Prispevki strok za svetovalno delo v praksi

Včeraj in danes na FF poteka Konferenca o šolskem svetovalnem delu – Prispevki strok za svetovalno delo v praksi. Konferenco organizira Zavod Republike Slovenije za šolstvo v sodelovanju z Oddelkom za pedagogiko in andragogiko ter Oddelkom za psihologijo FF ter s Fakulteto za socialno delo UL. Na konferenci sodeluje 280 udeležencev.

Več

 

Simpozij: Zvoki manjšin v nacionalnih okoljih

Med 23. in 25. avgustom 2018 v Dvorani Zemljepisnega muzeja ZRC SAZU, Gosposka ulica 13, v Ljubljani poteka mednarodni večdisciplinarni simpozij Zvoki manjšin v nacionalnih okoljih. Z dogodkom se pridružujejo festivalu Noči v stari Ljubljani, ki ga organizira Ustanova Imago Sloveniae – Podoba Slovenije. Med organizatorji je tudi Oddelek za muzikologijo FF.

Več

 

Mladi prevajalci in njihov preboj na slovenski knjižni trg

V torek, 28. avgusta 2018, ob 12.00 uri ste prisrčno vabljeni v knjigarno Konzorcij v Ljubljani na predstavitev projekta Mladi prevajalci in njihov preboj na slovenski knjižni trg. Predstavili bodo štiri tuje slikanice, ki so jih študentje prevajalstva FF prvič prevedli v slovenski jezik, ter preostale raznolike dejavnosti, ki so jih izvajali v sklopu povezovalnega projekta.

Več

Tečaji tujih jezikov na FF v št. letu 2018/2019

Na FF tudi v študijskem letu 2018/2019 načrtujemo izvedbo tečajev več kot dvajsetih tujih jezikov. Jezikovni tečaji praviloma obsegajo 60 ur, vodijo pa jih priznani izvajalci.
Cena za 60-urni tečaj (z DDV) znaša:

239 EUR (za redne študente 1. in 2. stopnje ter študente 3. stopnje UL);
359 EUR (za zunanje udeležence).

Za zaposlene na FF velja nižja cena tečajev (tj. 239 EUR + DDV).
Vpis je mogoč do 19. oktobra 2018.
 

Več

 

Novosti Znanstvene založbe FF:

Valentin Kalan: Hypokrisis. Fenomenološka interpretacija Aristotelovih epohalnih del

Monografija obravnava enega ključnih in najpomembnejših vidikov sodobne filozofije, ki je fenomenološka reinterpretacija metafizičnega izročila z njegovim pričetkom pri Aristotelu.
Knjigo lahko prelistate tukaj.
Knjiga je na voljo v Knjigarni FF.
 
Druge tedenske novosti Knjigarne FF si lahko ogledate tu.
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si