Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 Napovednik dogodkov
Teden Filozofske fakultete UL v knjigarni Konzorcij

Vabljeni na tradicionalni Teden Filozofske fakultete UL v knjigarni Konzorcij, ki bo potekal med 24. in 27. septembrom 2018. Dogodek bo spremljala prodajna razstava knjig ZZ FF.
Program je na voljo tukaj.

Mannheim – Tomsk – Ljubljana: Razvoj medoddelčnega partnerstva

Trilateralna konferenca medoddelčnih partnerstev Univerz v Mannheimu, Tomsku in Ljubljani, ki jo organizira Oddelek za gremanistiko, nederlandistko in skandinavistiko FF, z naslovom Mannheim – Tomsk – Ljubljana: Razvoj medoddelčnega partnerstva, bo potekala od 26. do 27. septembra 2018 na UL (Zbornična dvorana; Kongresni trg 12) ter FF (Modra soba 526 in soba 532). Vabljeni.

Več

 

Mednarodni kongres za učitelje francoščine, jezikoslovce, strokovnjake in študente

Slovensko društvo učiteljev francoščine (SDUF) in Avstrijsko društvo učiteljev francoščine (APFA) pripravljata mednarodni kongres za učitelje francoščine, jezikoslovce, strokovnjake in študente Francoščina, prednost za prihodnost. Kongres bo potekal od 26. do 28. septembra 2018. Podrobnejši program in informacije so na voljo tukaj.
 

13. psihološka konferenca Alpe-Jadran

Oddelek za psihologijo FF organizira 13. psihološko konferenco Alpe-Jadran, ki bo potekala od 27. do 29. septembra 2018. Letošnja konferenca bo gostila priznane znanstvenike in raziskovalce z različnih psiholoških področij, kot so klinična psihologija, kognitivna psihologija, psihologija dela in organizacije, razvojna psihologija itd. Poleg petih vabljenih predavanj bo še 175 predstavitev v obliki simpozijev, ustnih predstavitev in posterjev.

Več

 

Noč raziskovalcev – Humanistika, to si ti!

Evropska noč raziskovalcev 2018 je vseevropski projekt, kjer se v enem dnevu zvrstijo številni dogodki na temo raziskovanja in inovacij. Projekt Evropska noč raziskovalcev FF s podnaslovom Humanistika, to si ti! vključuje v svoje dogodke tudi 14 drugih fakultet in akademij UL. Glavni dogodek bo potekal 28. septembra 2018 s številnimi aktivnostmi, ki se bodo odvijale od 10.00 do 22.00 ure. Na dan Evropske noči raziskovalcev 2018 bo potekalo kar 51 različnih aktivnosti s poudarkom na Evropskem letu kulturne dediščine.

Več

 
Novosti ZZ FF:
 

Kaja K. Brecelj: Italijanščina za etnologe in kulturne antropologe II (Učbeniki FF)
Učbenik je zamišljen za nadaljevalno raven učenja italijanščine kot tujega jezika, obenem pa je začetni učbenik italijanščine kot tujega strokovnega jezika.
Knjigo lahko kupite in prelistate tukaj.
Petra Kramberger, Irena Samide, Tanja Žigon (ur.): Frauen, die studieren sind gefährlich. Ausgewählte Porträts slowenischer Frauen der Intelligenz
V monografiji so predstavljene življenjske zgodbe kemičark Ane Jenko Šterba-Böhm in Ane Mayer Kansky, botaničark Angele Piskernik in Milene Perušek, zgodovinarke in bibliotekarke Melitte Pivec-Stele, arheologinje in germanistke Helene Tominšek Stupan, pa tudi Ljudmile Poljanec, Zofke Kveder in Minke Skaberne. Knjigo lahko kupite in prelistate tukaj.

Druge tedenske novosti Knjigarne FF si lahko ogledate tu.
Posvet Izobraževanje učiteljev za izzive prihodnosti

Ob 40-letnici CPI FF je včeraj na FF potekal posvet na temo Izobraževanje učiteljev za izzive prihodnosti. Posveta se je udeležilo okoli 70 udeleženk in udeležencev z Univerze v Ljubljani, Univerze v Mariboru, osnovnih šol ter MIZŠ. Posvet je potekal v duhu odprte izmenjave mnenj in tudi nakazal odprta vprašanja, s katerimi se bo treba ukvarjati v prihodnosti.
 
Oktet FF na gostovanju v Beogradu

13. oktobra je Oktet FF (dr. Tjaša Ribizel um. vodja) gostoval v predstavi Odilo. Zatemnitev. Oratorij. na festivalu BITEF v Beogradu.

Foto: Nada Žgank

 
Bibliotheca Saravica v Ljubljani

Knjižnici Oddelka za primerjalno in splošno jezikoslovje FF je bil v začetku septembra doniran knjižnični fond Oddelka za indoevropsko primerjalno jezikoslovje in indoiranistiko Posarske univerze v Saarbrücknu. Nova, sedaj ljubljanska Bibliotheca Saravica je plod dolgoletnega posvečenega zbirateljskega dela prof. Rüdigerja Schmitta, ki v indoevropeistiki upravičeno velja za najvidnejšega strokovnjaka na področju stare iranistike, zlasti stare perzijščine, indologije in armenologije.

Več

 
Pozdrav brucem 2018

V ponedeljek, 1. oktobra 2018, bomo na Kongresnem trgu v Ljubljani tradicionalno sprejeli bruce UL na dogodku Pozdrav brucem 2018. Dogodek bo postregel še s predstavitvijo obštudijskih dejavnosti članic UL, tudi FF. Na FF bomo brucke in bruce sprejeli 1. oktobra po razporedu, ki je objavljen tukaj.

Več

 
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si