Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 Napovednik dogodkov
Na FF doktorirala prva gluha doktorica znanosti

19. decembra 2018 je na FF svoje doktorsko delo uspešno zagovarjala prva gluha doktorica znanosti v Sloveniji. Doktorska študentka programa Humanistika in družboslovje Marjetka Kulovec je svoj doktorat z naslovom Analiza strategij tolmačenja znakovnega jezika v Sloveniji in njihovega vpliva na razumevanje opravila na smeri Prevodoslovje, delo pa je nastalo pod mentorstvom prof. dr. Špele Vintar.
Novi doktorici in njeni mentorici iskreno čestitamo!

Več

 

 
Novosti Znanstvene založbe FF
 
Sara Zupančič: Kačji pastir – La Libellula. Glasbena večjezičnost opere Pavleta Merkuja (Glasba na Slovenskem po 1918)
Sredi sedemdesetih let, ko je delo nastajalo, je Merkù (1927-2014) prehodil že polovico svoje skladateljske poti, ki jo je začel leta 1947 in zaključil 2004. Glasbena govorica Kačjega pastirja sintetizira stare in nove kompozicijske izkušnje, zato predstavlja središče in višek njegovega ustvarjanja.

Knjigo lahko kupite in prelistate tukaj.

Druge tedenske novosti Knjigarne FF si lahko ogledate tu.

 
Vabljeni na poletno prevodoslovno šolo in konferenco Odziv prevajanja in tolmačenja na izzive sodobne družbe

Vabljeni k sodelovanju na Poletni prevodoslovi šoli za doktorske študente in učitelje prevajanja DOTTSS Stridon 2019, ki bo potekala od 17. do 28. junija 2019. Več informacij najdete na spletni strani. Hkrati lepo vabljeni na konferenco Odziv prevajanja in tolmačenja na izzive sodobne družbe (TSCL 2019), ki bo 21. in 22. junija 2019. Informacije o konferenci so na voljo na spletni strani.
 
Zbiranje rabljenih očal

Vabimo vas, da darujete svoja rabljena očala. Tako sončna kot očala z dioptrijo, ki so zlomljena ali okvarjena, lahko naslednja dva meseca oddate na recepciji FF. V humanitarnem centru jih bodo ustrezno popravili in brezplačno razdelili v ekonomsko manj razvitih državah.

Več

 
Rektorjeva nagrada za naj inovacijo UL 2019

Rektorjeva nagrada je tradicionalni natečaj za študente in zaposlene na UL, ki vzpodbuja vstop inovacij na trg. K prijavam vabijo vse, ki imate tehnološke in netehnološke inovacije ali inovativne podjetniške ideje. Prijavite svojo inovacijo ali idejo in pomagali vam bodo pri uspešnem vstopu na trg. Več informacij najdete tukaj. 
Novoletni sprejem na FF

Včeraj je na FF potekal novoletni sprejem za vse zaposlene in upokojene sodelavke in sodelavce fakultete. Za dobro vzdušje so tokrat poskrbeli: Kvartet godal Filozofske filharmonije, prof. dr. Jana Rošker in Dejan Berden ter D Brincl Bend, dogodek pa je povezovala Maja Ličen.
 
Obisk ministra za šolstvo na FF

Včeraj popoldne sta se na kratkem obisku na FF ustavila minister za šolstvo dr. Jernej Pikalo in državni sekretar dr. Jernej Štromajer. Skupaj z dekanom in prodekanjo sta si ogledala razstavo proglasov o visokem šolstvu v Sloveniji Malo denarja, malo muzike. Proglase so za revijo Mladina pripravili študentke in študenti FF in ALUO, razstavni prostor pa so nam omogočili Tam-Tam mestni plakati.
 
Besedna postaja, 28. 11. 2018, V začetku je bila beseda in beseda je postala knjiga. Pogovarjala sta se avtor knjige Izdati in obstati (LUD Literatura) dr. Andrej Blatnik in literarni kritik Aljaž Krivec.
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si