Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 Napovednik dogodkov
Predstavitev knjige Zgodovina Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani

Vljudno vabljeni na predstavitev knjige Zgodovina Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, ki bo v sredo, 8. januarja 2020, ob 9.00 uri, v Mestnem muzeju Ljubljana (Gosposka 15, kavarna). Dogodek bo povezoval dekan FF dr. Roman Kuhar, njegovi gostje pa bodo avtorici in avtorji znanstvene monografije dr. Dušan Nečak, dr. Tone Smolej, dr. Kornelija Ajlec, dr. Peter Mikša in mag. Barbara Šatej.

Povezava do knjige

Več

 
Predavanja dr. Darrena Purcella

Oddelek za geografijo FF vabi na predavanja dr. Darrena Purcella (Univerza Oklahoma, ZDA), in sicer:
- v sredo, 8. januarja 2020, ob 12.10 uri (pred. 233): Študij geografije v ZDA;
- v četrtek, 9. januarja 2020, ob 12.10 uri (pred. 233): Humor in geopolitika;
- v četrtek, 9. januarja 2020, ob 12.10 uri (pred. 232): Analiza besedil pri proučevanju promocije krajev.
Predavanja bodo v angleškem jeziku.

 
Okrogla miza Predsedniške volitve v ZDA 2020

Oddelek za geografijo FF vabi na okroglo mizo Predsedniške volitve v ZDA 2020, ki bo v sredo, 8. januarja 2020, od 14.40 do 16.20 ure (pred. 233). Na okrogli mizi bodo sodelovali Darren Purcell (Univerza Oklahoma), Christopher Hart (UL) in Boštjan Rogelj (UL).
Vljudno vabljeni.

 
Novosti Znanstvene založbe FF

Andrej Bekeš, Jana S. Rošker, Zlatko Šabič (ur.): Procesi in odnosi v Vzhodni Aziji: zbornik EARL (Studia Humanistica Asiatica)

Pod strokovnim vodstvom uredniške ekipe s področij japonologije, sinologije in mednarodnih odnosov so znanstvenice in znanstveniki različnih disciplin izdali resnično interdisciplinarno delo, ki predmet raziskav, torej Vzhodno Azijo, osvetljuje z najrazličnejših zornih kotov in zato nudi vrsto novih perspektiv za bolj poglobljeno razumevanje večplastne kompleksnosti njenih družb.
Knjigo lahko kupite in prelistate tukaj. Do nje pa lahko tudi prosto dostopate na tej povezavi.

 
Mojca Nidorfer Šiškovič, Simona Kranjc, Mateja Lutar (ur.): Slovenščina in slovenistike na univerzah po svetu. Svetovni dnevi slovenske znanosti in umetnosti ob 100-letnici Univerze v Ljubljani

Od 2. do 6. decembra 2019 so se na več kot 50 univerzah po svetu odvijali Svetovni dnevi slovenske znanosti in umetnosti, s katerimi so tudi na slovenistikah po svetu obeležili 100-letnico prve slovenske univerze, Univerze v Ljubljani. Učitelji in vodje slovenistik z univerz po svetu so pripravili prispevke o statusu slovenščine in slovenistike, njenem razvoju, sedanjih in nekdanjih učiteljih, opisali so obštudijske dejavnosti in navedli glavne dosežke – disertacije, prevode, učna gradiva, znanstvene monografije.
Knjigo lahko kupite in prelistate tukaj. Do nje pa lahko tudi prosto dostopate na tej povezavi.


Druge tedenske novosti Knjigarne FF si lahko ogledate tu.
 
Fenomen Chanel – Od korzeta do male črne obleke ali kako je Gabrielle Chanel osvobodila žensko

FENOMEN CHANEL je intermedijski projekt, ki združuje študentke in študente, mlade ustvarjalce in teoretike UL in nekaterih drugih slovenskih univerz ter slovenske in tuje modne oblikovalce. Projekt tvorijo trije večji sklopi: znanstveni simpozij (marec 2020), izid znanstvene monografije (maj 2020) ter modni dogodek (25. september 2020). Prispevki v znanstveni monografiji bodo obravnavali različne pojave, ki so več kot sto let spremljali imperij modne hiše Chanel, osebo Gabrielle Chanel in parfum Chanel 5. Osvetlili bodo vprašanja, ki segajo na področje humanizma, družboslovja, naravoslovnih znanosti in umetnosti. Vabljeni k sodelovanju s prispevki, izvlečke pričakujejo do 15. januarja 2020.

Več

 
Vabilo na 39. simpozij Obdobja

Vabljeni, da se udeležite 39. mednarodnega simpozija Obdobja z naslovno temo Slovenščina – diskurzi, zvrsti in jeziki med identiteto in funkcijo, ki bo potekal od 18. do 20. novembra 2020 v organizaciji CSDTJ pri Oddelku za slovenistiko FF. Vse o simpoziju Obdobja 39, temah simpozija in prireditvi je na voljo na spletni strani, kjer je tudi elektronska prijavnica. Rok za prijavo je 10. februar 2020. Za dodatne informacije so dosegljivi na elektronskem naslovu simpozij@ff.uni-lj.si.

 
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si