Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 Napovednik dogodkov
Predavanje o izzivih izobraževanja v postapartheidovski Južni Afriki

Oddelek za pedagogiko in andragogiko FF v začetku junija gosti profesorja JP Rossouwa, direktorja raziskovalne skupine »Izobraževanje in človekove pravice v raznolikosti« pri Pedagoški fakulteti v Potchefstroomu v Republiki Južni Afriki. Prof. Rossouw bo v ponedeljek, 4. junija 2018, med 9.40 in 11.10 uro v predavalnici 415 predaval o izzivih izobraževanja v postapartheidovski Južni Afriki.

Vabljeni!

 
Predavanje: Zagreb v Bologni. Ikonografija baročnih poslikav ilirsko-ogrskega kolegija v Bologni

Mednarodno središče za primerjalne zgodovinske raziskave (ICCHS) vljudno vabi na predavanje Zagreb v Bologni. Ikonografija baročnih poslikav ilirsko-ogrskega kolegija v Bologni.
Predaval bo dr. Daniel Premerl (Institut za povijest umjetnosti, Zagreb, Hrvaška). Predavanje (v hrvaškem jeziku) bo v torek, 5. junija 2018, ob 12.00 uri v predavalnici 343.

Več
K interpretaciji novoodkritega votivnega napisa *Is7

Lingvistični krožek Filozofske fakultete v Ljubljani vabi na 1155. sestanek, ki bo v ponedeljek, 4. junija 2018, ob 18.00 uri (predavalnica 325). Na temo K interpretaciji novoodkritega votivnega napisa *Is7 bo predaval doc. dr. Luka Repanšek, Oddelek za primerjalno in splošno jezikoslovje, FF UL.

Foto: www.zrc-sazu.si

 
Slovesnost ob jubileju prof. dr. Vladimirja Osolnika

Na Oddelku za slavistiko FF bodo v sredo, 6. junija 2018, ob 19.00 uri (Modra soba) slovesno obeležili življenjski jubilej prof. dr. Vladimirja Osolnika, letošnjega prejemnika priznanja FF za življenjsko delo.
 
Nova slovnica: viri in metode

Vsi, ki se ukvarjate z raziskavami slovenske slovnice, poučevanjem slovničnih vsebin, razvojem metodologij in orodij, ki temeljijo na slovničnih podatkih, in vse ostale, ki vas tematika zanima, prijazno vabljeni, da se v sredo, 6. junija 2018, udeležite dogodka Nova slovnica: viri in metode. Dogodek bo potekal v Veliki dvorani IJS (Jamova cesta 39).

Več o dogodku in program predavanj najdete tukaj.
Novosti Znanstvene založbe FF:

Jakob von UexküllPotikanja po okolnih svetovih živali in ljudi: Slikanica nevidnih svetov

Avtor v tej knjigi zavrne tradicionalni pogled na žival kot pretanjeni "strojni mehanizem", ki se zgolj refleksno in trpno odziva na spremembe v svojem okolju,
v katerem deluje kot "objekt". Ob vrsti primerov pokaže, da organizem svoj svet aktivno konstituira, da v njem nastopa kot "subjekt".

Knjigo lahko prelistate tu. 

 
Ljubljana skrbi za svoje podeželje

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo FF vabi na predavanje Maruške Markovčič, višje svetovalke na Oddelku za varstvo okolja, Odsek za razvoj podeželja, Mestna občina Ljubljana. Predavanje z naslovom Ljubljana skrbi za svoje podeželje bo v četrtek, 7. junija 2018, ob 9.40 uri  v predavalnici P2 (OEIKA, Zavetiška 5). 

Vljudno vabljeni!

Foto: www.ljubljana.si 
Predaval bo dr. Martin Krummholz

Mednarodno središče za primerjalne zgodovinske raziskave (ICCHS) vljudno vabi na predavanje, ki bo v petek, 8. junija 2018, ob 9.30 uri v predavalnici 343. Na temo "Artisti dei Laghi" – umetniki z območja lombardskih jezer – na Češkem od 16. do 18. stoletja bo predaval dr. Martin Krummholz, Inštitut za umetnostno zgodovino Akademije znanosti iz Prage. Predavanje bo v angleškem jeziku.
 
Foto: www.udu.cas.cz 
Fotografska razstava »Kako sem doživel Slovenijo – Jak jsem zažil Slovinsko«

Vljudno vabljeni na odprtje fotografske razstave Kako sem doživel Slovenijo – Jak jsem zažil Slovinsko, ki bo 11. junija 2018, ob 13.00 uri v čitalnici Oddelka za etnologijo in kulturno antropologijo FF, Zavetiška 5. Avtor je Václav Holas, študent Karlove univerze v Pragi, ki je na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo FF na mednarodni študentski izmenjavi programa Erasmus+.
 
Razpis za tutorje študente in oddelčne koordinatorje tutorjev študentov za študijsko leto 2018/2019

Komisija za tutorstvo FF objavlja Razpis za tutorje študente in oddelčne koordinatorje tutorjev študentov za študijsko leto 2018/2019. Razpis je odprt do 1. julija 2018. Informativni dan bo 7. junija 2018, ob 9.40 uri (predavalnica 232).

Več

 
Informativni dan za študijsko leto 2018/2019 – magistrski študijski programi in doktorski študij

Informativni dan za magistrske študijske programe FF bo v ponedeljek, 11. junija 2018, z začetkom ob 10.00 uri. Razpored predstavitev programov je na voljo tukaj.

Informativni dan za doktorski študij bo tudi v ponedeljek, 11. junija 2018, ob 16.00 uri v predavalnici 15.

 

 
Dekanov dan 2018

V petek, 25. maja 2018, je potekal dekanov dan. 50 zaposlenih se je udeležilo pohoda na Cankarjev vrh na Rožniku.

Foto: Pohodniki so posneli selfi FF.

 

 
Zaključil se je 9. sejem Liber.ac

Z zaključnim glasbenim nastopom v Foersterjevem vrtu za FF se je v četrtek, 24. maja 2018, zaključil že deveti sejem akademske knjige Liber.ac. Letos se je na sejmu predstavilo 37 razstavljavcev. Spremljevalni program, kjer se je zvrstilo več kot 50 dogodkov, je pod okriljem Znanstvene založbe FF in Knjigarne FF pripravil Oddelek za prevajalstvo FF.

 
Fotografije s sejma so objavljene tukaj.
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si