Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 Napovednik dogodkov
Razstava OHK Prešerna na ogled postavi (170 let pozneje)

Z razstavo, ki so jo pripravile bibliotekarke Kristina Pritekelj, Urška Skalicky in Metka Šorli (tudi urednice spremne publikacije), se bo začel niz dogodkov, s katerimi bo FF počastila 100. obletnico fakultete in UL. Prisrčno vabljeni na odprtje razstave s kulturnim programom, ki bo v torek, 5. februarja 2019, ob 12.30 uri v avli FF. Razstava, ki bo postavljena v avli in medetažnih prostorih fakultete, bo odprta do 15. februarja 2019.
Več informacij na spletni strani.


 

 
Vabilo na znanstveno strokovni-posvet: Lokalni, regionalni in globalni viri onesnaženja zraka

Oddelek za geografijo FF, društvo CIPRA in društvo Focus vabijo na znanstveno-strokovni posvet z naslovom Lokalni, regionalni in globalni viri onesnaženja zraka: meritve, spremljanje in usmerjanje politik. Dogodek bo potekal 5. februarja 2019 med 9.00 in 12.30 uro (Modra soba FF). Za več informacij, program dogodka in informativne prijave obiščite spletno stran oddelka, zavihek 100-letnica.
 
In memoriam: Erik Olin Wright

V sredo, 6. februarja 2019, ob 18.00 uri vabljeni v Modro sobo na FF. Z dogodkom želijo obeležiti življenje nedavno preminulega ameriškega sociologa, Erika Olina Wrighta. Wright je bil poznan predvsem kot predstavnik paradigme analitičnega marksizma. Poleg tega je bil izjemno priljubljen med študenti, znan predvsem po svoji neizmerni prijaznosti, naklonjenosti, solidarnosti, hitrem in natančnem odzivanju na vprašanja študentov ter dolgih in poglobljenih komentarjih seminarskih nalog oziroma esejev. V zadnjih mesecih svojega življenja je pisal blog, v katerem je, med drugim, stoično razmišljal o svoji umrljivosti.

Več

 
Modra posoda na ogled v zakladnici ljubljanskega Mestnega muzeja

Izjemne najdbe, ki so jih arheologi odkrili ob zadnjih izkopavanjih na Gosposvetski cesti, so v obširnem članku predstavljene v februarskih številkah revij National Geographic Slovenija in NG Junior. O odkritjih so na svoji spletni strani poročali tudi v washingtonskem uredništvu omenjene revije. Arheološke raziskave na Gosposvetski so potekale od avgusta 2017 do junija 2018. Najdbo zlatega nakita emonske deklice si v zakladnici Mestnega muzeja le nekaj mesecev po odkritju lahko ogledate še do 3. februarja 2019. Od 7. februarja 2019 pa bo v zakladnici predstavljena modra posoda. Ta dan bodo ob 11.00 uri o najdbi spregovorili Martin Horvat, vodja izkopavanj, MGML, doc. dr. Andrej Gaspari in Arne Hodalič, fotograf in urednik fotografije pri National Geographicu Slovenija. Vljudno vabljeni!
 
 


 
Novosti Znanstvene založbe FF:

Peter Simonič (ur.), Anthropological perspectives of solidarity and reciprocity (Zupaničeva knjižnica)
Monografija historično in etnografsko primerjalno obravnava različne vrste skupnostnih ali komunitarističnih oblik ekonomskega organiziranja.
Knjigo lahko kupite in prelistate tukaj.

 
 
 


 
Documenta Praehistorica, L. 45 (2018)
Revija nastaja na Oddelku za arheologijo in je prostodostopna na portalu Revije FF.

Druge tedenske novosti Knjigarne FF si lahko ogledate tu.

 
Razstava slik Vlaste Jalušič Small talks in ostalo

30. januarja 2019 smo v  5. nadstropju FF odprli razstavo slik Vlaste Jalušič z naslovom Small talks in ostalo. Razstavo si lahko ogledate še vse do 27. februarja 2019. Lepo vabljeni!

Več


 
 


 
Novo plakatno mesto pred FF

Plakatno mesto pred FF odpira praznovanje 100 let FF s spominom na dva pomembna dogodka naše zgodovine: študentske proteste leta 1971 in 2011. Plakatno mesto smo postavili v sodelovanju s podjetjem Tam-Tam in s pomočjo Muzeja novejše zgodovine Slovenije ter Mladine.


 
 


 
FF se je predstavila na sejmu Informativa 2019

25. in 26. januarja 2019 je na Gospodarskem razstavišču potekal sejem Informativa 2019. V okviru univerzitetnega mesta UL se je s svojimi študijskimi programi predstavila tudi FF. Naša stojnica je bila tudi letos zelo obiskana. UL je letos znova prejela naziv Naj razstavljavec Informative 2019.
 
 


 
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si