Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 Napovednik dogodkov
Doc. dr. Darja Fišer postala članica Znanstvenega svetovalnega odbora Avstrijskega centra za digitalno humanistiko

Doc. dr. Darja Fišer z Oddelka za prevajalstvo FF je postala nova članica Znanstvenega svetovalnega odbora centra za digitalno humanistiko Avstrijske akademije znanosti. Center za digitalno humanistiko je nov raziskovalni inštitut, ki je bil ustanovljen predvsem za spodbujanje digitalnih metod na različnih področjih humanistike.
Iskrene čestitke!

Več

 

 
Filozofska poletna šola (26.-30. avgust 2019) FAIL BETTER!

FF v okviru praznovanja svoje stoletnice organizira poletno filozofsko šolo »Fail better!«, na kateri bodo svoja najnovejša spoznanja predstavili trije ugledni mednarodno uveljavljeni znanstveniki, ki so poznani kot »Ljubljanska šola«: Slavoj Žižek, Alenka Zupančič in Mladen Dolar. Vsak predavatelj bo izvedel tri obsežna predavanja, zaključno predavanje pa bodo izvedli skupaj. Poletna šola bo potekala v angleškem jeziku.

Več

 
Nove številke revij Znanstvene založbe FF

- Vestnik za tuje jezike/Journal for Foreign Languages X/1;
- Ars & Humanitas XII/2, Spomin, 1/Memory, 1;
- Dela 49

Na portalu Revije FF so dostopni vsi članki 14-ih znanstvenih revij ZZ FF.

 
Mednarodna konferenca doktorskih študentov in mladih doktorjev znanosti Revolucija in revolucije v umetnosti

Vljudno vabljeni k udeležbi na Mednarodni konferenci doktorskih študentov in mladih doktorjev znanosti z naslovom Revolucija in revolucije v umetnosti, ki bo potekala od 12. septembra do 14. septembra 2019 v Ljubljani. Konferenco že petič zapovrstjo organizira Oddelek za umetnostno zgodovino FF v sodelovanju s Centrom za ikonografske študije Filozofske fakultete na Reki, Umetnostnozgodovinskim modulom na univerzitetnem podiplomskem študiju humanistike Fakultete za humanistične in družbene vede v Splitu ter Filozofsko fakulteto v Beogradu. Predloge s kratkim življenjepisom in povzetkom v angleščini pričakujejo do 15. aprila 2019.

Več

 
Podelili smo priznanja FF za leto 2018

Danes je dekan FF, prof. dr. Roman Kuhar, v Zbornični dvorani UL podelil priznanja FF za leto 2018. Letošnji prejemnice in prejemniki priznanj so:
 

- pred. Milena Horvat (Oddelek za arheologijo) (priznanje za življenjsko delo);
- članice programskega in organizacijskega odbora Konference o svetovalnem delu – 19. Prispevki strok za svetovalno delo v praksi (prof. dr. Sonja Pečjak in asist. dr. Tina Pirc z Oddelka za psihologijo ter doc. dr. Petra Gregorčič Mrvar in doc. dr. Katja Jeznik z Oddelka za pedagogiko in andragogiko (priznanje za enkratni dogodek);
- izr. prof. dr. Jurij Snoj (Oddelek za muzikologijo) (priznanje za pedagoško delo);
- doc. dr. Nagisa Moritoki Škof (Oddelek za azijske študije) (priznanje za pedagoško in raziskovalno delo);
- Andreja Končan (Oddelek za sociologijo) (priznanje za strokovno delo);
- Jasmin Mustafić Marjetič (Tehnično-gospodarski sektor) (priznanje za strokovno delo);
- Leopold Slak (Računalniški center) (priznanje za strokovno delo).

Prejemnicam in prejemnikom priznanj iskrene čestitke!

 
Odprtje razstave in predavanje Ledeniki v Sloveniji

V četrtek, 17. januarja 2019, so na Oddelku za geografijo FF začeli s sklopom dogodkov ob obeležitvi 100-letnice oddelka. Sklop dogodkov so začeli z razstavo in predavanjem Ledeniki v Sloveniji.
Mag. Miha Pavšek z Geografskega inštituta Antona Melika ZRC SAZU je predaval o bogatih izkušnjah merjenja Triglavskega ledenika, dr. Uroš Stepišnik z Oddelka za geografijo pa je predstavil širši vidik poledenitve v Alpah in Dinarskem gorstvu. Predavanju je sledilo odptrje razstave Zeleni sneg
včeraj, danes, jutri: 70 let rednih opazovanj Triglavskega ledenika. Dogodek so zaključili s prijetnim druženjem ob čaju in piškotih.

 


 
FF na sejmu Informativa 2019

FF se bo naslednji teden predstavila na sejmu Informativa 2019, ki bo potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani 25. in 26. januarja 2019. FF se bo s svojo stojnico predstavila v okviru Univerzitetnega mesta UL.
Več informacij najdete tukaj.


 
Besedna postaja, 12. 12. 2018 – Mojca Nidorfer Šiškovič, Mateja Lutar (ur.), Antologija literature Ivana Cankarja s prevodi v tuje jezike (ZZ FF)
Antologijo so na Besedni postaji predstavile urednica, dr. Mojca Nidorfer Šiškovič, dr. Mateja Pezdirc Bartol, dr. Alojzija Zupan Sosič in študenti.

 
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si