Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 Napovednik dogodkov
Doc. dr. Katharina Zanier prejela nagrado Slovenskega arheološkega društva

Doc. dr. Katharina Zanier z Oddelka za arheologijo FF je prejemnica nagrade Slovenskega arheološkega društva. Za projekt Čezmejna destinacija kulturnega in zelenega turizma Claustra Alpium Iuliarum – Claustra+ je prejela priznanje za izjemen enkratni dosežek s področja arheologije v letu 2020. Iskrene čestitke!

Več

 
Kadrovski zajtrk: 15 HR-metod v enem srečanju

Študentje kadrovskega modula zaključnega letnika študija psihologije na FF so pripravili konferenco pod mentorstvom prof. dr. Eve Boštjančič. Predstavili bodo 15 metod, ki so lahko uporabne na področju razvoja in dela s kadri. Konferenca bo potekala v torek, 21. 12. 2021, ob 8. uri preko Zooma (ID: 923 4949 0949). Vabljeni!

Več

 

Novosti Znanstvene založbe FF

Laura Repovš in Boris A. Novak (ur.): Ljubezen v času Covida: Zbornik literarnega branja študentk in študentov programa Kreativno pisanje – poezija pod mentorstvom Borisa A. Novaka

V programu je sodelovalo tudi več pesnic in pesnikov, pisateljic in pisateljev Milan Dekleva, Milan Jesih, Vid Snoj, Brina Svit, Jani Kovačič, Katja Gorečan, Vinko Möderndorfer, Alenka Jovanovski, Veronika Šoster, Nina Kremžar, Aljaž Koprivnikar, Varja Balžalorsky, Laura Repovš, Miha Pintarič in Boris A. Novak.

Publikacija je brezplačna. Več informacij dobite na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo FF – anja.mrak@ff.uni-lj.si.

Acta Neophilologica, letn. 54, št. 1-2 (2021)

Revija je prosto dostopna na portalu Revije FF.

 

Slovenski znakovni jezik nova smer magistrskega študijskega programa Tolmačenje

UL je na seji KMŠ 9. 12. 2021 potrdila predlagano spremembo magistrskega študijskega programa Tolmačenje, ki ga izvaja Oddelek za prevajalstvo FF, v skladu s katero bo od študijskega leta 2022/2023 dalje kot enega od jezikov mogoče izbrati tudi slovenski znakovni jezik. Nova smer znotraj obstoječega študijskega programa bo interdisciplinarna in bo vključevala sodelovanje z drugimi oddelki FF ter s Pedagoško fakulteto UL. Pri pripravi programa je tesno sodelovala tudi Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije.

Več

Foto: DW.com

 
Film ob osemdesetletnici koncerta Akademskega pevskega zbora

V petek, 12. 12. 1941, je bil v unionski dvorani koncert Akademskega pevskega zbora, ki ga je vodil France Marolt. Ob osemdesetletnici tega koncerta so na Oddelku za zgodovino FF pripravili film v treh delih. Film je na voljo na tej povezavi.
 
Pregled medijskih objav
 
Na fakultetnem intranetu lahko na zavihku FF v medijih prebirate prispevke v medijih, v katerih sodelujejo zaposleni na FF. Nekaj objav izpostavljamo spodaj.

 
Sindrom prevaranta (v oddaji sodeloval doc. dr. Boštjan Bajec, Oddelek za psihologijo FF, oddaja Na kratko, TVSLO, 2. 12. 2021)


Zadnje predavanje ob 200. obletnici rojstva Dostojevskega (prof. dr. Tomo Virk, Oddelek za primerjalno književnost in literarno teorijo FF, in doc. dr. Blaž Podlesnik, Oddelek za slavistiko FF, sta sodelovala na zadnjem iz niza predavanj ob 200. obletnici rojstva Dostojevskega, TVSLO 1, 8. 12. 2021)

"Izum računalnikov je tehnološka revolucija, primerljiva z iznajdbo pisave – spreminja osnovne oblike mišljenja." (pogovor z doc. dr. Primožem Krašovcem, Oddelek za sociologijo FF, Prvi program Radia Slovenija, 10. 12. 2021)

Ne bojkot, ledenik je prava rešitev (izjava doc. dr. Saše Istenič Kotar, Oddelek za azijske študije FF, Nedelo, 11. 12. 2021)
Ciklus besednih postaj 2021 v Knjigarni FF: Svetlana Slapšak, Šola za delikatne ljubimce (Založba Goga)
 
Celoten ciklus je dosegljiv na spletni strani FF.
Facebook
LinkedIn
Instagram
Twitter
YouTube
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si