Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 Napovednik dogodkov

Spletna predstavitev zbirke Oxford Academic Journals

NUK v sodelovanju z založnikom Oxford University Press predstavlja spletno predstavitev elektronskega vira Oxford Academic Journals. Predstavitev se bo osredotočila na pregled spletnega mesta Oxford Academic Journals, njegovo arhitekturo, funkcionalnosti in vsebino. Vsebovala bo tudi informacije za avtorje, vključno s predstavitvijo spletnih strani za oddajo člankov ter informacij o sporazumih z založnikom, ki vključujejo ugodnosti pri objavah v odprtem dostopu. Spletna predstavitev bo potekala v četrtek, 21. januarja 2021, med 11.00 in 12.00 uro v angleškem jeziku, vodila jo bo ga. Marzena Giers-Fidler. Registrirate se lahko na tej povezavi. Vljudno vabljeni.
 

FF na 13. sejmu Informativa (22. in 23. 1. 2021)

FF se bo s svojimi študijskimi programi, spletnimi predstavitvami in klepetalnicami predstavila na 13. sejmu Informativa, ki bo letos potekal 22. in 23. januarja 2021 prek spleta. Vabljeni k obisku in deljenju vabila.

Več
Facebook dogodek

 

KAKŠNA VLADAVINA? Misliti sodobne oblike vladavine (zgodovinske in konceptualne perspektive)

Oddelek za sociologijo FF vabi k sodelovanju na mednarodni konferenci KAKŠNA VLADAVINA? Misliti sodobne oblike vladavine (zgodovinske in konceptualne perspektive), ki bo potekala v sklopu projekta Prelom v tradiciji: Hannah Arendt in spremembe politične pojmovnosti in 30. letnice Mirovnega inštituta. Konferenca se bo odvila od 2. do 4. junija 2021 v Ljubljani (točno lokacijo sporočijo naknadno).
Vabljeni k sodelovanju na konferenci in oddaji povzetkov.

Več

 

Novosti Znanstvene založbe FF

Sonia Vaupot, idr. (ur.): Contacts linguistiques, littéraires, culturels: Cent ans d’études du français à l’Université de Ljubljana (Prevodoslovje in uporabno jezikoslovje)

Monografija Jezikovni, literarni in kulturni stiki – sto let študija francoščine na Univerzi v Ljubljani prinaša 36 člankov s področja splošne in kontrastivne lingvistike, stilistike, pragmatike, leksikalne semantike, didaktike poučevanja francoščine in pragmatičnega ter literarnega prevajanja ter francoske in frankofonih literatur. Vse prispevke druži vrednotenje miselnih tokov v raziskovanju jezikoslovja in literature ter v prevodoslovju in didaktiki, ki so se v obdobju med 1919 in 2019 pojavljali v Sloveniji, z drugimi srednje- in južnoevropskimi državami, kjer so se kazale razlike: francoščina je bila v vseh omenjenih državah vedno jezik literature in kulture ter diplomacije.

Do knjige prosto dostopate na portalu E-knjige ZZFF.

 
Pregled medijskih objav

Na fakultetnem intranetu lahko na zavihku FF v medijih prebirate prispevke v medijih, v katerih sodelujejo zaposleni na FF. Nekaj objav izpostavljamo spodaj.

Janko Lozar Mrevlje (pogovor s prof. dr. Jankom Lozarjem Mrevljetom, Oddelek za filozofijo FF, Prvi program Radia Slovenija, 9. 1. 2021)

Brez strategije in vizije le gasijo požar (izjava izr. prof. dr. Damijana Štefanca, Oddelek za pedagogiko in andragogiko FF, Večer – V soboto, 9. 1. 2021)

Boj proti virusu ali represija? (izjava prof. dr. Rajka Muršiča, Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo FF, TV Slovenija 1, Tednik, 11. 1. 2021)

Pisma podpore javnemu Radiu Študent (med podporniki tudi FF, Delo, 12. 1. 2021)

V uspešnih družbah starši veliko berejo otrokom (pogovor s prof. dr. Miho Kovačem, Oddelek za bibliotekarstvo, informacijsko znanost in knjigarstvo FF, Nedeljski dnevnik, 13. 1. 2021) 
Sodelavke Oddelka za zgodovino FF, doc. dr. Irena Selišnik, doc. dr. Ana Cergol Paradiž in doktorska študentka Maja Vehar, so sodelovale v daljšem pogovoru o položaju žensk v slovenski družbi od 19. stoletja do danes.
 

 
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si