Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 Napovednik dogodkov
FF prejela certifikat Športnikom prijazno izobraževanje

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je dodelil prve certifikate nacionalnega projekta Športnikom prijazno izobraževanje na ravni Slovenije. Med prejemniki certifikata je tudi FF. Certifikat Športnikom prijazno izobraževanje je certifikat za spodbudo aktivnosti na področju dvojne kariere športnikov, ki ima veliko uporabno vrednost neposredno za športnike. Namen certifikata je določiti izobraževalne ustanove, ki omogočajo dobro in prilagojeno izobraževanje športnikov. Certifikate bodo podelili konec marca 2019.

Več


 

 
Predavanje: Miscellanea Indo-Iranologica II: etimologija staroperzijskega athangaina- 'kamnit'.

Lingvistični krožek Filozofske fakultete v Ljubljani vabi na 1168. sestanek, ki bo v ponedeljek, 18. februarja 2019, ob 18.00 uri (pred. 325). Na temo Miscellanea Indo-Iranologica II: etimologija staroperzijskega athangaina- 'kamnit'. bo predaval doc. dr. Luka Repanšek, Oddelek za primerjalno in splošno jezikoslovje FF.
Predavanje bo v hrvaščini.

 
Vabljeni na Wikidelavnico

Prof. dr. Miran Hladnik vabi na drugi del Wikidelavnice, kjer boste lahko utrejevali znanje, se učili sklicevanja, kategorizacije gesel in kako članke ilustrirati. Delavnica bo v petek, 22. februarja 2019, ob 11.00 uri (Modra soba). Svojo udeležbo sporočite na elektronski naslov prof. Hladnika.
 
Novosti Znanstvene založbe FF

Eva Tibenská: Gramatika slovenského jazyka pre nositel'ov slovinského, chorvátskeho a srbského jazyka. Diel 1, Morfológia (Učbeniki FF)
Visokošolski učbenik s svojo razumljivo in pregledno obliko približuje študentom posamezne besedne vrste in njihove leksikalne, morfološke in sintaktične značilnosti in klasifikacije.
Knjigo lahko kupite in prelistate tukaj.

Druge tedenske novosti Knjigarne FF si lahko ogledate tu. 
Sprejem za tuje študente

V četrtek, 14. februarja 2019, smo pripravili sprejem za študente (Welcome day), ki jih bomo na fakulteti gostili v drugem semestru. Študente je pozdravila prodekanja izr. prof. dr. Katja Vintar Mally, v nadaljevanju pa smo študente seznanili s fakulteto in njenimi službami ter jim predstavili študentsko življenje v Ljubljani. Na dogodku so sodelovali tudi predstavniki UL, Cempiusa, ŠOU ter naši tutorji za tuje študente. Študentom želimo uspešno izmenjavo ter obilico lepih spominov.
Foto: Tjaša Ribizel
 
Informans KOZMIZEM :: NUK/3

V četrtek, 14. februarja 2019, sta bili v Narodni in univerzitetni knjižnici odprti razstavi iz cikla Lepota knjige Kosovelova tipografija in oblikovanje knjig Borisa Balanta, avtorja Draga Živadinova (oblikovanje razstave: Miha Turšič, Dunja Zupančič) ter Tipografija študentov ALUO in NTF. Dogajanje je uvedel informans KOZMIZEM :: NUK/3 v produkciji zavoda Delak. Med ustvarjalci tudi Oktet FF in Tjaša Ribizel.

 
Športni dan za zaposlene na FF

V ponedeljek, 11. februarja 2019, je potekal športni dan za zaposlene na FF. Letos so se nekateri odpravili na pohod, drugi na smučanje, nekateri pa so se preizkusili v teku na smučeh.


 
Predstavljamo vam prvi del študentskega projekta ob stoletnici FF: pogovori z dekani in dekanjami FF UL. Spomine obuja zasl. prof. dr. Dušan Nečak, dekan FF od 1987 do 1989.
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si