Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 Napovednik dogodkov
Poletna šola Okoljska zgodovina in geografija sladkovodnih ekosistemov

Od 17. do 19. septembra 2018 na Oddelku za geografijo in Oddelku za zgodovino FF organizirajo mednarodno poletno šolo Okoljska zgodovina
in geografija sladkovodnih ekosistemov
, ki se je bodo udeležili študentje z Dunaja (BOKU) in iz Ljubljane (FF UL). Prijave so zbrali spomladi, še vedno pa je prek maila na ziga.zwitter@ff.uni-lj.si mogoča prijava na dejavnosti prvega dne.
Poletna šola bo potekala v angleškem jeziku.

Program

 

Filozofska filharmonija in Študentski pevski zbor/Oktet FF iščeta nove člane!

Vabljeni študenti in zaposleni na FF, da se jim pridružite v skupnem muziciranju. Avdicija za orkester bo v sredo, 19. septembra 2018, ob 11.00 uri (pred. 535b), za zbor in oktet pa v četrtek, 20. septembra 2018, ob 18.00 uri (pred. 535b).

Več

Informativni dan za izpopolnjevanje iz bibliotekarstva

V četrtek, 20. septembra 2018, bo od 16.30 ure dalje v predavalnici 528 na FF potekal informativni dan za študijski program za izpopolnjevanje iz bibliotekarstva (ŠPIK).
Študijski program je namenjen:
1. učiteljem, ki nameravajo delati ali že delajo v šolskih knjižnicah – prijavijo se v smer programa ŠPIK: Izpopolnjevanje iz bibliotekarstva za šolske knjižničarje (ŠPIK-Š)
in
2. zaposlenim v knjižnicah, ki morajo opraviti bibliotekarski izpit – prijavijo se v smer programa ŠPIK: Izpopolnjevanje iz bibliotekarstva za bibliotekarski izpit (ŠPIK-B).
 
Več

Posvet Izobraževanje učiteljev za izzive prihodnosti

Ob 40-letnici CPI FF prirejamo posvet na temo Izobraževanje učiteljev za izzive prihodnosti.
Posvet bo v četrtek, 20. septembra 2018, v predavalnici 34 na FF.

Več

 

Konferenca Osrednje- in vzhodnoevropskih študij za koreanistiko (CEESOK)

Oddelek za azijske študije FF vas vabi na konferenco CEESOK, Osrednje- in vzhodnoevropskih študij za koreanistiko, ki bo potekala 21. in 22. septembra 2018 na FF. Na dvodnevnem dogodku sodelujejo številni priznani evropski in korejski strokovnjaki s področij korejskega jezikoslovja, literature, zgodovine, političnih ved, sociologije in drugi.

Program
Mednarodni kongres za učitelje francoščine, jezikoslovce, strokovnjake in študente

Slovensko društvo učiteljev francoščine (SDUF) in Avstrijsko društvo učiteljev francoščine (APFA) pripravljata mednarodni kongres za učitelje francoščine, jezikoslovce, strokovnjake in študente Francoščina, prednost za prihodnost. Kongres bo potekal od 26. do 28. septembra 2018.

Več

 
Novosti ZZ FF:

Mojca Schlamberger Brezar, Gregor Perko, Adriana Mezeg: La syntaxe du français – approche contrastive (Učbeniki FF)

V učbeniku je podan pregled skladenjske analize francoskega jezika od enostavnih povedi in njihovih tipov ter oblik do priredno oziroma podredno vezanih kompleksnih povedi.
Knjigo lahko kupite ali prelistate tukaj. 

Druge tedenske novosti Knjigarne FF si lahko ogledate tu.

 
Športne počitnice (september 2018)

S septembrom se je na univerzi začelo pestro športno dogajanje. Celoten mesec bodo v Univerzitetni športni dvorani Rožna dolina potekale t. i. Športne počitnice, ki zajemajo nabor brezplačnih športnih individualnih in vodenih programov. Urnik po dnevih je objavljen tukaj.
Vabljeni tudi na tekaške priprave na Ljubljanski maraton.

 
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si