Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 Napovednik dogodkov
Vse, kar še niste vedeli o Albancih in niste pomislili, da bi vprašali: O albanski skupnosti v Sloveniji (migracije, kultura in razmerja znotraj skupnosti)

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo FF vabi v ponedeljek, 17. decembra 2018, ob 14.40 uri (pred. P2, Zavetiška 5) na predavanje z naslovom Vse, kar še niste vedeli o Albancih in niste pomislili, da bi vprašali: O albanski skupnosti v Sloveniji (migracije, kultura in razmerja znotraj skupnosti). Predavala bo Alma Bejtullahu.

Foto: www.uracult.com

 

 
Pravljice bratov Grimm – od prvotne rokopisne zbirke iz leta 1810 do recepcije na Slovenskem – jezikovni in literarni vidik

Lingvistični krožek Filozofske fakultete v Ljubljani vabi na 1166. sestanek, ki bo v ponedeljek, 17. decembra 2018, ob 18.00 uri (predavalnici 325). Na temo Pravljice bratov Grimm – od prvotne rokopisne zbirke iz leta 1810 do recepcije na Slovenskem – jezikovni in literarni vidik bosta predavali prof. dr. Milena Mileva Blažić, PeF UL, in Kasilda Bedenk, prof., Inštitut za slavistiko Univerze Karla in Franca v Gradcu.

Več

 
Novoletni sprejem

V četrtek, 20. decembra 2018, bo z začetkom ob 12.00 uri v avli FF potekal novoletni sprejem. Pripravljen je zanimiv glasbeni program, pa tudi hrana in pijača, s katero bomo nazdravili prihajajočemu letu. Lepo vabljeni!
 
Vabilo na pesniško branje

Prisrčno vabljeni na pesniško branje Novoletna inventura programa kreativnega pisanja študentk in študentov magistrskega študija Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo FF pod mentorstvom prof. dr. Borisa A. Novaka, ki bo v četrtek, 20. decembra 2018, ob 15.00 uri (Modra soba). Poleg pesmi v slovenščini, ki so nastale v seminarskih skupinah enopredmetnega programa in pedagoškega modula, bomo imeli priložnost slišati tudi pesmi tujih študentk in študentov na študijski izmenjavi.

 
Fotografska razstava Opoj spokojnosti

Do 30. januarja 2019 si lahko v 5. nadstropju FF ogledate fotografsko razstavo Simona Kuharja z naslovom Opoj spokojnosti. Simon Kuhar je nekdanji študent zgodovine in sociologije na FF. Je učitelj zgodovine na OŠ Stražišče Kranj, košarkarski trener in ljubiteljski fotograf.

Več
 
Novosti ZZ FF:

Leon Stefanija, Katarina Bogunović Hočevar (ur.): Ženskost v glasbi skladateljic po 1918: Pogledi nekaterih manjših glasbenih kultur Evrope (Glasba na Slovenskem po 1918)
 
Zbornik prinaša poglede na ustvarjalnost skladateljic in vprašanje ženskosti v glasbi po letu 1918. Gre za izbor prispevkov o tistih evropskih glasbenih kulturah, ki jih po navadi označujemo kot manjše v geografskem, torej relativnem pomenu besede. Tiste večje glasbene kulture so si tovrstna vprašanja že zdavnaj začele zastavljati in nanje z leti ponudile tudi vrsto pisanih odgovorov.
 
Knjigo lahko kupite in prelistate tukaj.
Druge tedenske novosti Knjigarne FF si lahko ogledate tu.

 
Božični koncert Študentskega pevskega zbora in Okteta FF

V četrtek, 13. decembra 2018, je v avli FF potekal tradicionalni Božični koncert Študentskega pevskega zbora in Okteta FF. Pevke in pevci nam s svojim petjem vsako leto pričarajo prijetno decembrsko vzdušje.
Podelili smo Nahtigalove in dekanove nagrade

V petek, 7. decembra 2018, je dekan FF podelil Nahtigalove in dekanove nagrade študentkam in študentom fakultete za njihova izjemna dela. Letos smo podelili 12 dekanovih in tri Nahtigalove nagrade. Seznam nagrajenk in nagrajencev je na voljo tukaj.
Vsem nagrajenkam in nagrajencem iskrene čestitke!

 
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si