Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 Napovednik dogodkov
Informativni dan za izpopolnjevanje iz bibliotekarstva

V ponedeljek, 16. septembra 2019, bo ob 16.30 uri (predavalnica 528) potekal informativni dan za študijski program za izpopolnjevanje iz bibliotekarstva (ŠPIK). Študijski program je namenjen: učiteljem, ki nameravajo delati ali že delajo v šolskih knjižnicah – prijavijo se v smer programa ŠPIK: Izpopolnjevanje iz bibliotekarstva za šolske knjižničarje (ŠPIK-Š), in zaposlenim v knjižnicah, ki morajo opraviti bibliotekarski izpit – prijavijo se v smer programa ŠPIK: Izpopolnjevanje iz bibliotekarstva za bibliotekarski izpit (ŠPIK-B).

Več

 
Novinarska konferenca: predstavitev projekta Triadni balet

Vabljeni na novinarsko konferenco projekta Triadni balet, ki bo v četrtek, 19. septembra 2019, ob 12.00 uri (Mala galerija Banke Slovenije).

Več o projektu

 
Mednarodni simpozij: Od centra do periferije: zbirateljstvo kitajskih predmetov v primerjalni perspektivi

Oddelek za azijske študije FF vabi na mednarodni simpozij z naslovom Od centra do periferije: zbirateljstvo kitajskih predmetov v primerjalni perspektivi. Simpozij bo potekal od 19. do 22. septembra 2019 v Slovenskem etnografskem muzeju.

Več

 
Geografski mozaik na Oddelku za geografijo FF

Oddelek za geografijo FF vabi, da se jim pridružite v petek, 20. septembra 2019, v t. i. Geografskem mozaiku na Oddelku za geografijo. Začel se bo ob 10.00 uri s kratkim odprtjem razstave o največjih zakladih oddelčne knjižnice. Ob 10.20 uri sledi okrogla miza z dr. Dušanom Plutom, Marjanom Batageljem, dr. Metko Špes, Janezom Fajfarjem, Lojzetom Peterletom, Petro Matos, Igorjem Lipovškom in dr. Antonom Gosarjem, ki jo bo povezoval Igor Jurič. Udeležbo na dogodku je treba do 16. septembra 2019 potrditi tukaj.

Več

 
Kaj je sogovorkam in sogovorcem okrogle mize dala geografija in kako so oni prispevali k stroki?
Znanstveni simpozij ob stoletnici FF: Mesto in poslanstvo humanistike in družboslovja. Pogled v preteklost, vizije za prihodnost (Ljubljana, 23. in 24. september 2019, pred. 34 in 18)

Ob skorajšnji stoletnici FF je primeren čas, da se po eni strani ozremo v preteklost, po drugi pa začrtamo možnosti v prihodnosti. Osvetljevanju prvih stotih let naše fakultete, osmišljanju njene sedanjosti in iskanju smernic za bodočnost je namenjen znanstveni simpozij, ki ga organiziramo tik pred začetkom jubilejnega študijskega leta. Vljudno vabljeni!

Več


Foto: Po predavanju na Filozofski fakulteti, Ljubljana, marec 1980; foto: Svetozar Busić. Hrani Muzej novejše zgodovine Slovenije.
 
Slavnostna akademija ob stoletnici FF UL

24. septembra 2019 bo v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma osrednja slovesnost ob stoletnici naše fakultete. Prireditev pripravljajo nekdanji in sedanji študenti in študentke ter drugi sodelujoči, ki so tesno povezani s Filozofsko fakulteto. Ste že potrdili udeležbo? Vabljeni!
 
Obisk delegacije vodilne univerze na Tajvanu

V torek, 10. septembra 2019, sta se dekan FF, prof. dr. Roman Kuhar, in prodekanja za mednarodno sodelovanje, prof. dr. Katja Vintar Mally, srečala z delegacijo vodilne univerze na Tajvanu National Taiwan University. Omenjena univerza in UL sta tudi podpisali mednarodni sporazum o sodelovanju.
 
Športni uspehi Ane Čufer, diplomantke Oddelka za geografijo FF

Diplomantka prvostopenjskega študijskega programa Geografija, Ana Čufer, je na tekmovanjih v teku letos dosegla odlične rezultate. Zadnji vidnejši rezultati: 1. mesto na Evropskem prvenstvu ARDF v sprintu, 3. mesto na Evropskem prvenstvu ARDF KV, 2. mesto v njeni etapi in skupno 2. mesto za slovensko žensko štafeto na tekmovanju Staffetta 3 Rifugi, 13. mesto na maratonu Mont Blanc ter 1. mesto na tekmovanju Trofeo Vedtermotecnica SupelBoscheto. Čestitamo!
 
Evropska noč raziskovalcev 2019 se bo odvijala 27. septembra 2019 v Ljubljani in drugod po Sloveniji. FF tudi letos koordinira dogodke, ki bodo potekali pod naslovom Humanistika, to si ti! Program letošnje Evropske noči raziskovalcev v organizaciji FF najdete na tej povezavi.
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si