Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 Napovednik dogodkov

18. mednarodni kongres Euralex
 

Med 17. in 21. julijem 2018 bo v Ljubljani (hotel Union) potekal 18. mednarodni kongres Euralex. Gre za dogodek z dolgoletno tradicijo, ki povezuje slovaropisce, raziskovalce slovaropisne tematike, založnike, razvijalce programske opreme in vse druge, ki jih zanima vloga slovarskih informacij v sodobni družbi. Program vključuje več kot 80 predavanj, predstavitve nove programske opreme, seminarje, delavnice in druge spremljevalne dogodke.


Več

 

Razstava v 5. nadstropju FF
 

V 5. nadstropju FF si lahko še do 31. avgusta 2018 ogledate razstavo fotografij z naslovom Kako sem doživljal Slovenijo (avtor Václav Holas).

Novosti Znanstvene založbe FF:

Martin Heidegger: Kaj se pravi misliti? (prevod: Aleš Košar)
Kaj, kako in od kdaj je mišljenje samo? Kaj pomeni, kadar pravimo, da kdo ne zna "logično" misliti ali da ne misli, da ne razmišlja? ...
Knjigo lahko prelistate tukaj.

 
Magda Lojk, idr.: Klanec. Družabna igra o Ivanu Cankarju (CSDTJ)
Bi radi o Cankarju vedeli še kaj drugega kot to, da je pojedel tiste suhe hruške?
Igrajte igro Klanec!
 
Knjiga in igra sta na voljo v Knjigarni FF.
Druge tedenske novosti Knjigarne FF si lahko ogledate tu.

Razpis: priznanja ŠSFF
 

ŠSFF je razpisal postopek zbiranja predlogov za prejemnike priznanj ŠSFF. Predlog s pisno obrazložitvijo pošljite po pošti na naslov: Filozofska fakulteta UL, Študentski svet, Komisija za priznanja, Aškerčeva 2, 1000 Ljubljana s pripisom PRIZNANJA ŠSFF ali po elektronski pošti na naslov studentski.svet@ff.uni-lj.si. Rok za oddajo predlogov je 31. 8. 2018.


Več

CPI podelil spričevalo svoji najstarejši tečajnici
 

Na CPI FF so podelili spričevalo iz ruskega jezika svoji najstarejši tečajnici, skoraj osemdesetletni Štefaniji Kovačič. Izpit je z odliko opravila pri lektorici Janji Urbas. Iskreno čestitamo!

Tutorke in tutorji prejeli priznanja za svoje delo
 

Študentkam in študentom, ki so v iztekajočem letu opravljali tutorsko delo ali kako drugače pomembno prispevali k tutorstvu, smo podelili priznanja. Priznanja je prejelo 85 tutork in tutorjev. V svojem nagovoru se jim je za njihovo delo zahvalil dekan prof. dr. Roman Kuhar. Prireditev je z izjemnim vokalom popestrila pevka in tudi študentka naše fakultete Urška Baković.

Poletne prireditve CSDTJ
 

Danes se zaključujeta dve od treh prireditev, ki jih v juliju organizira CSDTJ. Na 54. seminarju slovenskega jezika, literature in kulture je svoje znanje slovenščine nadgrajevalo 109 udeležencev iz 23 držav. Konec dvotedenskega učenja slovenščine in spoznavanja s slovensko kulturo je tudi za 138 udeležencev iz 21 držav, ki so se udeležili 13. Mladinske poletne šole slovenskega jezika. Prav tako se danes za 44 udeleženk in udeležencev iz 18 držav končuje dvotedenski tečaj na 37. Poletni šoli slovenskega jezika. Še dva tedna bo na FF ostalo 30 udeleženk in udeležencev štiritedenskega tečaja, v ponedeljek pa se jim bo pridružilo še 45 novih iz 20 držav.

Več

 

V okviru seminarja je izšel zbornik 54. seminar slovenskega jezika, literature in kulture: 1918 v slovenskem jeziku, literaturi in kulturi.

Elektronska verzija publikacije je brezplačno dostopna tu, tiskano pa lahko kupite tudi v Knjigarni FF.

 

 

Študenti geografije sodelovali pri izdelavi brkinske kolesarske karte
 

Študenti drugostopenjskega magistrskega študija geografije na Oddelku za geografijo FF so dali pobudo za izdelavo brkinske kolesarske karte. Isti študenti so Brkine od blizu spoznali pred približno letom dni v okviru svojega študijskega programa in pod vodstvom mentorice prof. dr. Irme Potočnik Slavič.

Več si lahko preberete tukaj.

Foto: Simon Špilar

Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si