Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 Napovednik dogodkov
Sodobne paradigme raziskovanja izobraževanja in učenja odraslih

Univerza na Primorskem, Pedagoška fakulteta, Oddelek za pedagogiko in andragogiko FF ter Univerza na tretje življenjsko obdobje Koper vabijo na okroglo mizo in predstavitev monografije Sodobne paradigme raziskovanja izobraževanja in učenja odraslih: eseji v počastitev jubileja Ane Krajnc, ki bo v ponedeljek,
14. januarja 2019, ob 16.00 uri v Veliki predavalnici FM (III. nadstr. UP FM, Cankarjeva 5, Koper).

Več

 

 
Razdruževati se ali (ponovno) združevati, to je zdaj jezikovno vprašanje

Lingvistični krožek Filozofske fakultete v Ljubljani vabi na 1167. sestanek, ki bo v ponedeljek,
14. januarja 2019, ob 18.00 uri (pred. 325). Na temo Razdruževati se ali (ponovno) združevati, to je zdaj jezikovno vprašanje bo predavala prof. dr. Vesna Požgaj Hadži, Oddelek za slavistiko FF. Predavanje bo v hrvaščini.

Več

 
Južnoslovanski večer: Identitete Balkana

Vabljeni na Južnoslovanski večer z naslovom Identitete Balkana. Z gostjo dr. Svetlano Slapšak bodo spregovorili o ključnih identitetah na južnoslovanskem prostoru, o izvoru in posledicah družbenih fenomenov, ki so zaznamovali našo okolico, ter o resničnostih, ki nam jih tokratna gostja riše med drugim tudi v svojih delih Kuhinja z razgledom in Antična miturgija ter v romanu Istomesečniki. Vabljeni, da se jim pridružite v torek, 15. januarja 2019, ob 17.00 uri (Modra soba). Pogovor bosta vodila študenta Maja Kovač in Sašo Puljarević.
 
Slovensko filozofsko društvo vabi na dogodka

Slovensko filozofsko društvo vabi na pogovor s
prof. dr. Markom Uršičem ob izidu njegove nove knjige Shadows of Being (Cambridge Scholars, 2018). Pogovor bo v torek, 15. januarja 2019, ob 18.00 uri (Trubarjeva hiša literature). Več informacij o dogodku lahko najdete na spletni strani društva.
Vabljeni tudi na pogovor s prof. dr. Valentinom Kalanom ob izidu njegove knjige Hypokrisis – Fenomenološka interpretacija Aristotelovih epohalnih del (ZZ FF), ki bo 11. februarja 2019, ob 18.00 uri (Knjižnica Otona Župančiča, Ljubljana).

 
Predavanje akad. prof. dr. Janka Kosa

Oddelek za primerjalno književnost in literarno teorijo FF vabi na predavanje akad. prof. dr. Janka Kosa. Predavanje z naslovom Ivan Cankar in primerjalna književnost bo v sredo, 16. januarja 2019, ob 11.00 uri (Modra soba).
 
Ledeniki v Sloveniji – predavanje z razstavo

V četrtek, 17. januarja 2019, ob 18.00 uri bo na Oddelku za geografijo FF (pred. 233) odprtje razstave in predavanje z naslovom Ledeniki v Sloveniji. Predavala bosta mag. Miha Pavšek (GIAM ZRC SAZU) in prof. dr. Uroš Stepišnik (Oddelek za geografijo FF). Predavanju bo sledilo odprtje razstave  z naslovom Zeleni plaz – včeraj, danes, jutri: 70 let rednih opazovanj Triglavskega ledenika.
Vljudno vabljeni!

Več

 
Predstavitev rezultatov projekta EDUKA2 Čezmejno upravljanje izobraževanja

V petek, 18. januarja 2019, bo na FF ob 10.30 uri (pred. 2) predstavitev rezultatov projekta EDUKA 2, ki je potekal v okviru čezmejnega sodelovanja Interreg med Slovenijo in Italijo. Na predstavitvi bodo sodelovale dr. Zaira Vidau, dr. Maja Mezgec, dr. Matejka Grgič in dr. Sara Brezigar. Pozdravni nagovor bo imela dr. Sonja Novak Lukanovič, direktorica Inštituta za narodnostna vprašanja.
Lepo vabljeni!

Več

 
Podelitev priznanj FF za leto 2018

V petek, 18. januarja 2019, bo ob 10.00 uri v Zbornični dvorani UL potekala podelitev priznanj FF za leto 2018.
Letošnji prejemnice in prejemniki priznanj so:

- pred. Milena Horvat (priznanje za življenjsko delo);
- izr. prof. dr. Jurij Snoj (priznanje za pedagoško delo);
- doc. dr. Nagisa Moritoki Škof (priznanje za pedagoško in raziskovalno delo);
- Andreja Končan (priznanje za strokovno delo);
- Jasmin Mustafić Marjetič (priznanje za strokovno delo);
- Leopold Slak (priznanje za strokovno delo).
- članice programskega in organizacijskega odbora Konference o svetovalnem delu –
19. prispevki strok za svetovalno delo v praksi
(prof. dr. Sonja Pečjak in asist. dr. Tina Pirc z Oddelka za psihologijo ter doc. dr. Petra Gregorčič Mrvar in doc. dr. Katja Jeznik z Oddelka za pedagogiko in andragogiko) (priznanje za enkratni dogodek).
Prejemnicam in prejemnikom priznanj iskrene čestitke!

Foto: Nagrajenke in nagrajenci za leto 2017.

 
Nova publikacija iz zbirke E-GeograFF

Pri ZZ FF je izšla nova publikacija iz zbirke E-GeograFF z naslovom Dinarski kras: Severni Velebit. Monografija je rezultat dolgoletnih raziskav Oddelka za arheologijo Univerze v Zadru in Oddelka za geografijo FF. Obravnava kulturno, geomorfološko, glaciološko, naravovarstveno in vegetacijsko problematiko Severnega Velebita. Knjiga je odprtodostopna na povezavi.
Besedna postaja, 5. 12. 2018: Maja Zupančič, Melita Levpušček Puklek (ur.): Prehod v odraslost: sodobni trendi in raziskave (Razprave FF)

Znanstveno monografijo so predstavile prof. dr. Melita Levpušček Puklek, izr. prof. dr. Tina Kavčič in Mojca Poredoš.

 
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si