Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 Napovednik dogodkov
Alpske obmejne pokrajine: Transkulturni spomini na drugo svetovno vojno v gorski književnosti

Oddelek za germanistiko z nederlandistiko in skandinavistiko FF vabi na predavanje dr. Sophie Mehrbrey, ki bo v sredo, 16. 2. 2022, ob 14. uri (Modra soba). Predavanje z naslovom Alpske obmejne pokrajine: Transkulturni spomini na drugo svetovno vojno v gorski književnosti bo potekalo v angleškem jeziku.

Več

 
Pričevanja oseb z izkušnjo izbrisa

Fakulteta za socialno delo UL in Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo FF UL vabita na dogodek Pričevanja oseb z izkušnjo izbrisa. Dogodek ob trideseti obletnici izbrisa bo potekal v petek, 18. 2. 2022, ob 11.30 uri (Fakulteta za socialno delo, P11).

Več

Foto: Amnesty international Slovenia

 
Novosti Znanstvene založbe FF
 
  • Martin Heidegger: Načelo razloga (prevod: Aleš Košar)
 Knjiga je na voljo v Knjigarni FF
 
  • Thomas Migdalas, Christiane Leskovec: Stufen. Übungsgrammatik (Učbeniki FF)
Knjiga je na voljo v Knjigarni FF
 
Ars & Humanitas, letn. 15, št. 2 (2021): Stiki in izmenjave med književnostmi Srednje in Jugovzhodne Evrope in Latinske Amerike v času hladne vojne

Revija je prosto dostopna na portalu Revije FF .
 
Več

Obisk madžarskega veleposlanika

FF je v sredo, 3. 2. 2022, obiskal madžarski veleposlanik nj. ekselenca Andor Ferenc Dávid v spremstvu direktorice Madžarskega kulturnega centra – Lisztovega instituta Bíborke Molnár-Gábor in lektorja za madžarski jezik Tamása Kruszlicsa. Z dekanjo prof. dr. Mojco Schlamberger Brezar so se pogovarjali o možnostih sofinanciranja uvedbe prvostopenjskega študija madžarskega jezika s prevajanjem, ki ga pripravljata Oddelek za primerjalno in splošno jezikoslovje in Oddelek za prevajalstvo FF. Posebej so izpostavil potrebe po prevajalcih in tolmačih z madžarščino, ki kljub dejstvu, da je madžarščina jezik sosednje države in da so v obeh državah jezikovne manjšine, še vedno ostajajo velike.
 
Zimski športni dan za zaposlene

Včeraj, 10. 2. 2022, je potekal zimski športni dan za zaposlene na FF. Letos je potekal v Kranjski Gori, kjer so udeleženci in udeleženke lahko izbirali med tremi aktivnostmi: alpskim smučanjem, nordijsko hojo ali nordijskim smučanjem – smučarskim tekom. Po končanih športnih aktivnostih so se okrepčali na skupnem kosilu in izmenjali mnenja o športnih aktivnostih, ki so se jih udeležili.
 
Pregled medijskih objav
 
Na fakultetnem intranetu lahko na zavihku FF v medijih prebirate prispevke v medijih, v katerih sodelujejo zaposleni na FF. Nekaj objav izpostavljamo spodaj.


“Naravna pot razvoja stroke na področju tolmačenja” (prispevek o novi smeri Slovenski znakovni jezik magistrskega študijskega programa Tolmačenje, Rtvslo.si, 4. 2. 2022)

NaGlas! (v oddaji sodelovala izr. prof. dr. Namita Subiotto in študentje Južnoslovanskih študijev, Oddelek za slavistiko FF, Televizija Slovenija 1, oddaja NaGlas, 5. 2. 2022)

Delo na daljavo: nič več ne bo, kot je bilo (prispevek prof. dr. Eve Boštjančič, Oddelek za psihologijo FF, Delo – Sobotna priloga, 5. 2. 2022)

Femicid je družbeni problem (v oddaji sodelovala asist. dr. Jasna Podreka, Oddelek za sociologijo FF, 3. program Radia Slovenija – program Ars, 9. 2. 2022)

 
Jan Skácel: Globina tišine

Kratki študentski film, ki so ga zasnovali in posneli študentje Oddelka za slavistiko FF v okviru predmeta Kultura, civilizacija in pismenstvo, predstavlja češkega pesnika Jana Skácela (1922–1989), med drugim dobitnika mednarodne literarne nagrade Vilenica leta 1989. Film so objavili ob priložnosti letošnjega praznovanja 100. obletnice pesnikovega rojstva.


 
Facebook
LinkedIn
Instagram
Twitter
YouTube
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si