Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 Napovednik dogodkov
Doc. dr. Katharina Zanier prejela Steletovo priznanje

Doc. dr. Katharina Zanier z Oddelka za arheologijo FF je prejela Steletovo priznanje. Priznanje je prejela za kakovostno izveden mednarodni interdisciplinarni projekt obnove in revitalizacije kulturne dediščine Claustra+. Z njeno pomočjo so izpeljali projekt in revitalizirali elemente poznorimskega obrambnega sistema med Kvarnerjem na Hrvaškem in Posočjem v Sloveniji.
Iskrene čestitke!

Več

 
Slovanski fokus: češka, poljska in slovaška književnost

V okviru programa Slovanski fokus, ki ga soorganizirajo Oddelek za slavistiko FF, MKL Slovanska knjižnica in KUD Police Dubove, se bodo iz različnih zornih kotov posvetili književnosti slovanskih dežel, v letošnjem letniku literarni tradiciji zahodnoslovanskih dežel – Češke, Poljske in Slovaške. O zahodnoslovanskih književnostih bodo v predavanjih in na okrogli mizi spregovorili univerzitetni predavatelji, člani Oddelka za slavistiko FF, književni prevajalci in uredniki. Izobraževanje bo potekalo v torek, 14. septembra 2021, med 8.30 in 14.00 uro v Slovanski knjižnici v Ljubljani. Dogodku sledi seminar za moderatorje bralnih klubov.

Več

 
Informativni dan za program za pridobitev pedagoško-andragoške izobrazbe

V torek, 14. septembra 2021, bo od 17.00 ure dalje potekal informativni dan za študijski program za izpopolnjevanje Pedagoško-andragoška izobrazba za strokovne delavce v osnovnih in srednjih šolah prek spleta. Program je namenjen diplomantom in diplomantkam visokošolskih študijskih programov, ki morajo po zakonu imeti pedagoško-andragoško izobrazbo, s ciljem pridobitve temeljnih znanj za izvajanje pedagoškega procesa v osnovnem in srednjem izobraževanju. Več informacij o programu in prijavi ter povezavo za udeležbo na informativnem dnevu najdete na spletnih straneh FF UL.

 
Sprejem za tuje študente in študentke na FF in na UL (dva dogodka)

FF bo tudi letos na daljavo preko programa Zoom organizirala sprejem za tuje študente in študentke, in sicer v sredo, 15. septembra 2021, ob 10.00 uri na tej povezavi (ID: 952 3346 0235). Isti dan bo ob 14.00 uri potekala tudi predstavitev za tuje študente in študentke, ki jo organizira UL (več informacij).

Več


 
Mednarodni kolokvij Umetnost skozi teorijo

Oddelek za sociologijo FF in Založba /*cf. vabita na mednarodni kolokvij z naslovom Umetnost skozi teorijo, ki bo potekal 16. in 17. septembra 2021 (pred. 18 na FF).

Več

 

Novosti Znanstvene založbe FF

Eva Boštjančič, Katarina Babnik (ur.): Prostovoljstvo v Sloveniji: psihološki pogledi in raziskave

Bralec se ne bo le seznanil s pojavom, ampak bo pridobil tudi vpogled v to, kako ga raziskovati in kakšno je prostovoljstvo v Sloveniji v vsej svoji dinamiki in pojavnih oblikah, tudi z vidika udeleženih posameznikov – prostovoljcev. Spoznal bo, kdo so prostovoljci in zakaj, kaj v njihovem okolju prostovoljstvo spodbuja in podpira, kaj prinaša in obenem kaj storiti, da bo še bolj zaživelo. Gre za enega redkih poskusov poglobljenega in sistematičnega spoznavanja narave pojava, v katerega je, tako ali drugače, vključen pomemben delež prebivalcev Slovenije in to na najbolj različnih področjih, od sociale in varnosti do izobraževanja, vzgoje in kulture.

Knjiga je na voljo v Knjigarni FF. Do nje lahko tudi prosto dostopate na portalu E-knjige FF.
Razpis jezikovnih tečajev 2021/2022

CPI razpisuje tečaje iz 31 klasičnih in modernih jezikov. V študijskem letu 2021/2022 se pričnejo v tednu med 2. in 8. novembrom 2021, vpis pa je mogoč do petka, 15. oktobra. Za zaposlene na FF velja znižana kotizacija 239 evrov. V spletni prijavnici izberite dijaško/študentsko kotizacijo in v obvezno polje namesto potrdila o vpisu priložite izjavo, da ste zaposleni na FF. Vabljeni k vpisu.

Več


 
Pregled medijskih objav
 
Na fakultetnem intranetu lahko na zavihku FF v medijih prebirate prispevke v medijih, v katerih sodelujejo zaposleni na FF. Eno od objav izpostavljamo spodaj.


Manca Vinazza (predstavitev asist. dr. Mance Vinazza, Oddelek za arheologijo FF, oddaja Razkošje v glavi, Prvi program Radia Slovenija, 4. 9. 2021)

Ko se majhna država vede kot velesila: začetki jugoslovanske neuvrščene politike (v oddaji sodeloval asist. Žiga Smolič, Oddelek za zgodovino FF, oddaja Sledi časa, Prvi program Radia Slovenija, 5. 9. 2021)

Dr. Roman Kuhar (pogovor z dekanom FF, prof. dr. Romanom Kuharjem, oddaja Intervju, Prvi program RTV SLO, 5. 9. 2021) 
Pogovor asist. dr. Matica Kocijančiča z Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo FF s Christianom Moejem, norveškim raziskovalcem družbenih, pravnih in političnih vidikov sodobnega islama. Pogovor je potekal v angleščini.
 
Facebook
LinkedIn
Instagram
Twitter
YouTube
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si