Back to top

Mednarodni razpisi

Aktualni razpisi

Iskalniki razpisov in portali

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Erasmus+ 2020

Evropska komisija je 4. novembra 2019 objavila razpis Erasmus+ 2020.

Gre za zadnji razpis trenutnega programskega obdobja, zato so na CMEPIUS pripravili seminarje za prijavitelje – vsi seminarji so brezplačni, potekali bodo v slovenskem jeziku. Trenutno so objavljeni samo seminarji za Ključni ukrep 1, v kratkem pa bodo objavili tudi datume seminarjev za projekte strateška partnerstva.

Več informacij je zbranih na spletni strani CMEPIUS. 

 

Roki:

Ključni ukrep 2
Strateška partnerstva na področju izobraževanja in usposabljanja

24. marec 2020

Ključni ukrep 2
Evropske univerze (C)
Koalicije znanja (C)
Koalicije sektorskih spretnosti (C)

26. februar 2020

Ključni ukrep 2
Krepitev zmogljivosti na področju visokošolskega izobraževanja (C)

5. februar 2020

Jean Monnet akcije
katedre, moduli, centri odličnosti, omrežja, projekti (C)

20. februar 2020

 

Več informacij:

  1. E+ Vodnik za prijavitelje 2020
  2. Razpis Erasmus+ 2020
  3. Spletna stran CMEPIUS
  4. Video predstavitev

 

Prijavitelje vljudno prosimo, da nas ob interesu za prijavo predhodno kontaktirajo, priložen obrazec »Prijava raziskovalnega projekta« pa na ZIFF oddajo vsaj en teden preden potrebujejo podpis odgovornih oseb na prijavni dokumentaciji.

Za dodatne informacije in pomoč pri prijavi se, prosim, obrnite na Emo Karo (Ema.Karo@ff.uni-lj.si, 01 241 1084).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ERC Consolidator Grant

ERC je objavil razpis Consolidator Grant 2020 z zaključnim rokom 4. februar 2020.

ERC Consolidator grant je namenjen podpori odličnim raziskovalcem na karierni stopnji, ko utrjujejo svojo samostojno raziskovalno skupino ali program. Prijavitelji in prijaviteljice morajo izkazati prelomnost, ambicioznost in izvedljivost svoje znanstvene ideje. Zgornja finančna in časovna meja projekta sta 2 mio EUR za obdobje 5 let. Stroški projekta so v celoti kriti s strani ERC. V posebnih primerih je možno povečanje finančnih sredstev. Prijavitelji ali prijaviteljice so morali prejeti doktorski naziv vsaj 7 ali največ 12 let pred 1. januarjem 2020 (med 1. 1. 2008 in 31. 12. 2012). V primeru določenih prekinitev kariere se lahko to obdobje podaljša. Od prijaviteljev se pričakuje več samostojnih znanstvenih objav brez sodelovanja doktorskega mentorja kot dokaz znanstvene samostojnosti. Razpis je odprt za vse, ne glede na nacionalnost ali kraj trenutnega bivanja, je pa potrebno ERC projekt izvajati na instituciji v državi članici EU ali državi, ki je pridružena Obzorju 2020. Pri ponovnem prijavljanju veljajo določene omejitve. ERC raziskovalni projekti so lahko z vseh področij znanosti: naravoslovja in tehnike, znanosti o življenju, ali družboslovja in humanistike.

Razpis je objavljen na portalu Evropske komisije. V nekaj tednih bodo odprli tudi obrazce za elektronsko prijavo.

Ministrstvo je 21. junija 2019 organiziralo informativni dan v podporo potencialnim prijaviteljem. Predstavitve je možno dobiti iz arhiva.

Dodatne informacije:

Prijava: Prijavitelje vljudno prosimo, da nas ob interesu za prijavo predhodno kontaktirajo, priložen obrazec »Prijava raziskovalnega projekta« pa na ZIFF oddajo vsaj en teden preden potrebujejo podpis odgovornih oseb na prijavni dokumentaciji, oziroma najkasneje do ponedeljka, 27. 1. 2020.

Za dodatne informacije in pomoč pri prijavi se, prosim, obrnite na Emo Karo (ema.karo@ff.uni-lj.si, 01 241 1084).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                                                                             Arhiv mednarodnih razpisov